Слайди новин

Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх спростував чутки про наступ росіян

Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх спростував чутки про наступ росіян

  У Сумах відбулася Рада оборони області. Про підсумки...

У Сумському районі перейменують сім населених пунктів

У Сумському районі перейменують сім населених пунктів

  Комітет з питань організації державної влади та місцевого...

750 мільйонів гривень передали громади Сумського району Силам оборони та безпеки України

750 мільйонів гривень передали громади Сумського району Силам оборони та безпеки України

  Сьогодні під головуванням сільського голови Олени СІМИ відбулося...

  • Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх спростував чутки про наступ росіян

    Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх спростував чутки про наступ росіян

  • У Сумському районі перейменують сім населених пунктів

    У Сумському районі перейменують сім населених пунктів

  • 750 мільйонів гривень передали громади Сумського району Силам оборони та безпеки України

    750 мільйонів гривень передали громади Сумського району Силам оборони та безпеки України

День Незалежності…Таке величне свято для нашого народу, але, водночас, це ще одне нагадування про те, що на нашу свободу завжди хтось посягає… Що ж, але українці – міцна нація і сьогодні ми святкуємо 26-у річницю своєї офіційної довгоочікуваної незалежності.

23 серпня День Державного Прапору України та День Незалежності України відзначили в стінах Сумської районної ради гучним концертом. Глядацькій залі подарували свої виступи вокалісти району: Тетяна СІРОБАБА, В’ячеслав ПОП, Юлія САХНЕНКО та вокальний квартет Северинівського сільського будинку культури Миколаївської сільської ради. Також авторський вірш продекламувала Анна КУРАТЧЕНКО.

На святі були присутні голова Сумської районної ради Вадим АКПЄРОВ та голова Сумської районної державної адміністрації Геннадій ДОРОШЕНКО. Посадовці нагородили за бездоганну працю, високий професіоналізм та відданість справі Почесною грамотою жителів району, а саме: Тетяну ГАПОН, Миколу РОЗДОБУДЬКА, Тетяну КРИВОШАПКУ, Наталію БУЗОВСЬКУ та Вікторію НЕСТЕРЕНКО.

- Вітаю всіх зі святом Державного Прапора! Нашій незалежності не так багато років і я вважаю, що справжня незалежність і боротьба за неї ще триває, - наголосив Вадим АКПЄРОВ. – Ми визначились, яким курсом прямувати, тому зворотного шляху у нас немає! Я вірю, що настане той час, коли Україна повністю стане повноцінним членом європейської родини. Варто подякувати хлопцям в АТО, які захищають нас на сході країни від нашого сусіда-агресора. Усім бажаю мирного неба над головою і віри в те, що наша країна буде незалежною, вільною і успішною державою! 

Традиційною подією на заході стало те, що сім школярів Сумського району отримали свій перший документ громадянина України з рук високопосадовців – довгоочікуваний паспорт. Це був дійсно хвилюючий момент для юних українців.

24 серпня урочистості, приурочені до відзначення Дня Незалежності України, відбулись і в місті Суми біля пам’ятника символу української нації Тарасу Григоровичу Шевченко. На святі були присутні багато посадовців, активістів, воїнів АТО, духовенство, серед яких були голова Сумської обласної державної адміністрації Микола КЛОЧКО, голова Сумської районної ради Вадим АКПЄРОВ, заступник голови Сумської обласної адміністрації Анатолій РІЧКАЛЬ та заступник Сумського міського голови Степан ПАК.

- Якщо б нас зараз бачили Грушевський, Скоропадський, вони б сказали нам, що ми не можемо черговий раз втратити шанс на побудову вільної незалежної України, - запевнив Микола КЛОЧКО. – Ті 26 років, які пройшли були складними для нас, але ми отримали подарунок від Бога, бо не кожен народ має свою державу.

На урочистостях пролунало досить багато теплих слів, юні таланти Сумщини дарували свої вокальні номера всім присутнім, а високопосадовці нагородили грамотами тих, хто своїми діями сприяв і продовжує щодня сприяти розбудові сильної модернізованої держави. Серед нагороджених був і голова Сумської райради Вадим АКПЄРОВ, який теж звернувся до співвітчизників з привітальним словом: «Дорогий український народе! Наша воля, наша свобода – це надбання століть, надбання поколінь! Сьогодні кожен із нас пишається тим, що він українець, адже в нашій крові генетично закладене прагнення до самобутності. Саме ми вирішуємо як нам жити далі. Яке майбутнє чекає на наших дітей – це все залежить лише від нас самих. Та я точно знаю, що ми не зламаємось і не віддамо нікому нашу таку важливу незалежність! Я вірю, що наша країна скине зі своїх плечей тягар радянського минулого і повернеться в велику прогресуючу європейську сім’ю».

Ви тут: Головна сторінка Зі святом Україно!