Геннадій Дем'яненко: «Минулого тижня по Сумському району здійснено понад 500 атак»

WhatsApp Image 2024-09-16 at 21.23.16.jpeg - 298.14 KB

 

Протягом минулого тижня, з 9 по 15 вересня, Сумський район продовжував перебувати під постійним вогнем з боку країни-агресора. Ворог здійснив 504 атаки по населеним пунктам із використанням різноманітних видів озброєння. Зокрема, залучав авіацію – здійснено 2 ракетних удари та випущено 96 КАБів. Через інтенсивні обстріли поранено четверо мирних жителів.

«Минулого тижня з шістнадцяти громад Сумського району дев’ять зазнали ворожих ударів зі сторони армії рф: Білопільська, Краснопільська, Лебединська, Миропільська, Миколаївська, Річківська, Сумська, Хотінська та Юнаківська. Особливо потерпіли Білопільська та Краснопільська громади. По Білопільській громаді було випущено 56 керованих авіабомб, що завдало значних руйнувань інфраструктурі та житловим будинкам. Краснопільська громада знову стала епіцентром найбільш інтенсивних обстрілів – там зафіксовано 327 атак із застосуванням артилерії, мінометів, дронів. Обстріли тривали як вдень, так і вночі, що створювало постійну небезпеку для цивільного населення», – прокоментував ситуацію голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМ'ЯНЕНКО.

Він додав: «Вже на початку цього тижня, в ніч з 16 на 17 вересня, ворожа армія рф масовано атакувала місто Суми «Шахедами», зокрема енергетичну інфраструктуру. Наразі йде ліквідація наслідків. Над територією нашої області сили ППО збили 16 безпілотників – повага та вдячність військовим за якісну роботу. Станом на зараз ворог продовжує атакувати інфраструктуру Сум балістикою. Перебувайте в укриттях!»

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Геннадій Дем'яненко: «Минулого тижня по Сумському району здійснено понад 500 атак»