Авіаудари по Краснопіллю: Геннадій Дем'яненко відвідав постраждалу громаду

WhatsApp Image 2024-09-07 at 14.03.38.jpeg - 1.69 MB

 

6 вересня ворог завдав чергового авіаційного удару по Краснопіллю Сумського району. Близько 15:00 росіяни скинули три керовані авіабомби на селище. Дві бомби влучили по околицях, а одна – по житловому сектору у центрі Краснопілля. На місці трагедії рятувальники знайшли тіло 66-річної жінки. Четверо мешканців отримали поранення, серед них діти 15 та 16 років. На момент удару всі постраждалі перебували у своїх будинках.

Сьогодні голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМ'ЯНЕНКО на місці трагічної події зустрівся з в.о. голови Краснопільської громади Іриною ЮХТОЮ. Наразі організовано ліквідацію наслідків атаки, яка призвела до значних руйнувань. Зруйновані житлові будинки, пошкоджено більше 20 осель, а також господарські споруди та адміністративні будівлі селища. Очільник Сумського району зазначив: «Вражений масштабами руйнувань, які завдала ця атака. Росіяни продовжують безжально руйнувати життя мирного населення. Висловлюю щирі співчуття родині загиблої. Пораненим бажаю легкого одужання і швидкої реабілітації. Сьогодні наша мета – підтримати громаду і зробити все можливе для швидкого відновлення».

 

WhatsApp Image 2024-09-07 at 14.03.39.jpeg - 2.53 MB

 

Під час зустрічі Ірина ЮХТА акцентувала увагу на першочергових заходах з надання допомоги постраждалим. Зазначила, що громада проводить роботи з оцінки завданої шкоди та консолідує зусилля для ліквідації наслідків цинічної атаки росіян.

Зокрема з початку цього тижня станом на ранок 7 вересня Краснопільську громаду ворог атакував більше 170 разів. Найчастіше це мінометні та артилерійські обстріли, скидання вибухівок з безпілотних літальних апаратів, запуски ударних дронів, а також були здійснені 1 ракетний удар та випущено 6 керованих авіабомб.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Авіаудари по Краснопіллю: Геннадій Дем'яненко відвідав постраждалу громаду