Прикордоння Сумського району отримає стабільне електропостачання

WhatsApp Image 19.07.24.jpeg - 88.05 KB

Вчора, 18 липня 2024 року, Уряд запровадив норму, за якою, окрім критично важливих об’єктів, яким гарантується пріоритетне електропостачання, не будуть відключати світло у населених пунктах для жителів прифронтових зон, а також під відключення не потраплять об’єкти в 20-кілометровій зоні від кордону з росією.

Голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМ’ЯНЕНКО, коментуючи цю норму, зазначив, що жителям прикордонних районів Сумського району і без того важко через постійні загрози та нестабільність, тому таке рішення влади, щодо забезпечення стабільного електропостачання, надасть підтримку нормальних умов життя в регіонах, які знаходяться в безпосередній близькості до зони конфлікту. «Наші люди вже тривалий час живуть у стані постійного стресу. Часті відключення електроенергії тільки посилюють відчуття небезпеки та невизначеності. Це рішення Уряду стане великим полегшенням для багатьох родин, які намагаються вести нормальне життя в цих важких умовах. Воно дасть їм можливість планувати своє повсякдення без страху залишитися без світла. Такі правки однозначно вплинуть позитивно на життя проживаючих поблизу кордону людей», – підкреслив Геннадій ДЕМ’ЯНЕКО.

Завдяки цьому кроку влада планує забезпечити безперебійну роботу критичної інфраструктури та життєво важливих об’єктів, таких як лікарні, газо-, тепло-, електро-, водопостачальні системи та комунальні служби, а заразом і стабільне електропостачання населенню. Це рішення є частиною ширшої стратегії з підтримки населення та зміцнення національної безпеки. Представники Уряду також зазначили, що покращують алгоритм, який забезпечить рівномірну черговість і тривалість вимкнень світла.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Прикордоння Сумського району отримає стабільне електропостачання