Жителі прикордоння Сумського району можуть переміститись до якісно відремонтованого житла під Полтавою

WhatsApp Image 2024-07-11 at 17.28.04.jpeg - 139.70 KB

 

Для жителів прикордоння Сумщини, які мають бажання виїхати у більш безпечні місця, в Полтавській області створили комфортні умови для проживання. Розміщати переселенців будуть у якісно відремонтованому гуртожитку одного з закладів освіти Полтавської області, неподалеку від обласного центру.

Необхідні умови для прийняття внутрішньо переміщених осіб саме з Сумської області створені Полтавською обласною державною адміністрацією спільно з УВКБ ООН та Міжнародною організацією з міграції.

За інформацією заступниці начальника Сумської обласної військової адміністрації Олени БОЙКО, яка за дорученням очільника області відвідала Полтавщину, гуртожиток розташований в центрі затишного містечка.

Це трьохповерхова будівля, у якій зроблений капітальний ремонт. На кожному поверсі розташовано двадцять кімнат, в яких можуть жити п'ятдесят чоловік. Також на кожному поверсі передбачені кімнати для роботи психологів.

На всіх поверхах є кухні і окремі приміщення для прийому їжі, душові й туалетні кімнати.

В кімнатах є всі необхідні меблі, побутова техніка.

Важливо, що у приміщенні виділено окремо двадцять місць для людей, які пересуваються на кріслах колісних і відповідно, створені умови інклюзивності для людей з інвалідністю.

Заклад підключений до автономної котельні. У будівлі повністю замінені всі мережі – опалення, водопостачання, електропостачання.

На території закладу, де знаходиться цей гуртожиток, є укриття з сучасним ремонтом. Там облаштовані великі зали, проведені вода, інтернет, каналізація, світло, підключено генератор, облаштовано медичні куточки.

На території Сумщини також є комфортні місця тимчасового перебування.

Зокрема, в Тростянецькій громаді функціонує три місця тимчасового проживання для ВПО, де за рахунок міжнародних донорів проведений якісний ремонт, створені. Наразі там проживає понад 60 осіб, є вільні місця. У місті Суми також в одному з гуртожитків навчального закладу є відремонтований поверх під ВПО.

Начальник Сумської ОВА Володимир АРТЮХ зазначив, що всі, хто має бажання виїхати з прикордонних громад, які кожного дня обстрілюються, забезпечуються всім необхідним для життя.

«Особлива увага –  сім'ям із дітьми. Діти повинні мати дитинство, ходити до садочків і шкіл, вчитися», – підкреслив очільник Сумщини.

Увесь перелік місць тимчасового проживання розміщений за посиланням: https://vpo.sm.gov.ua/home.html.

ОБЛАСНА ГАРЯЧА ЛІНІЯ ВПО (цілодобово): 0542 77-96-77

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Жителі прикордоння Сумського району можуть переміститись до якісно відремонтованого житла під Полтавою