У Сумській районній раді проведено робочу нараду з територіальними громадами

WhatsApp Image 2024-07-04 at 23.35.46.jpeg - 183.75 KB

 

Днями у приміщенні Сумської районної ради відбувся семінар-нарада за участі працівників апарату ради та представників територіальних громад району. Серед запрошених: секретарі, керуючі справами виконавчих апаратів, уповноважені особи з питань запобігання та виявлення корупції у радах. Обговорення стосувалося питань, які виникають під час робочих процесів, у тому числі у зв'язку зі змінами в законодавстві.

Основними темами семінару були: «Прозорість та розширеність повноважень органів місцевого самоврядування» та «Наслідки порушення вимог фінансового контролю».  Основною метою – удосконалення того, що вже напрацьовано, обговорення новел законодавства, а також обмін досвідом у відкритому діалозі між фахівцями громад.

Під час наради Ірина БОЯРИНОВА, керуюча справами виконавчого апарату районної ради, проінформувала присутніх про Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування» та необхідність приведення своїх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом до 14 серпня 2024 року. А головний спеціаліст-юрисконсульт виконавчого апарату районної ради – Вікторія ІСТРАНІНА – довела до відома присутніх про наслідки порушення вимог фінансового контролю, обов'язок органів місцевого самоврядування перевірки факту подання та своєчасності подання декларацій, обов'язок повідомлення НАЗК відомостей про накладення дисциплінарного стягнення за вчинення корупційного або пов'язаного з корупцією правопорушення для внесення до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення.

За результатами доповідачами були надані роз'яснення та відповіді на питання, що виникли в ході семінару, присутні обмінялися думками щодо порушених тем, обговорили поточний стан застосування норм законодавства.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ У Сумській районній раді проведено робочу нараду з територіальними громадами