Сумський район укріплює українсько-норвезькі відносини

WhatsApp Image 2024-07-03 at 17.21.04.jpeg - 39.98 KB

 

Під час повномасштабного вторгнення одним з пріоритетних напрямків роботи влади є налагодження можливих шляхів посилення підтримки від іноземних партнерів, які з перших днів війни вже надали чималу значиму допомогу. Задля наближення перемоги України Сумською районною радою поглиблюється співпраця між Україною та іншими країнами-партнерами. 

Днями голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМ'ЯНЕНКО разом зі своїм заступником Володимиром БІЦАКОМ провели робочу зустріч з представником Королівства Норвегія з міста Крістіансанн Тором УЦОГНОМ, який завітав до прикордонного Сумського району. Під час зустрічі обговорено широкий спектр тем, включаючи безпеку, соціальні проблеми, гуманітарний розвиток, бізнес, інше.

«Надзвичайно важливо, що Королівство Норвегія прихильно ставиться і неодноразово підтверджувало свою послідовну підтримку курсу України на європейську інтеграцію. Україна плідно співпрацює з Норвегією в різних сферах, ми раді приєднатися до цього важливого процесу. Це унікальна можливість для нашого району отримати доступ до нових знань та досвіду, якими норвежці готові поділитися. Спільні проєкти допоможуть не лише покращити інфраструктуру та економічний стан нашого району, але й підвищити якість життя у громадах. Маємо багато потужних ідей, працюємо над їх реалізацією», – прокоментував голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМ'ЯНЕНКО.

 

WhatsApp Image 2024-07-03 at 10.19.41.jpeg - 1.20 MB

 

Нагадаємо, що цього тижня Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури та Міністерство транспорту Норвегії погодили можливість продовження виконання двосторонніх та транзитних перевезень між країнами без дозволів до 30 вересня 2024 року. Лібералізація вантажних перевезень можлива для транспортних засобів стандарту екологічності Євро-5 та вище. Під час виконання перевезень на борту вантажівки водії повинні мати сертифікат, що підтверджує екологічний клас транспортного засобу. Наразі перевізникам доступний «транспортний безвіз» із 37 державами, включно із країнами Євросоюзу. За останній рік, окрім Норвегії, Мінвідновленню вдалось домовитись про лібералізацію вантажних перевезень ще з Північною Македонією, Туреччиною, Молдовою, Грузією та Чорногорією.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Сумський район укріплює українсько-норвезькі відносини