Енергетична незалежність: нові можливості для бізнесу Сумщини щодо впровадження розподіленої генерації

WhatsApp Image 2024-06-24 at 14.30.36.jpeg - 113.50 KB

 

Начальник обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ обговорив із представниками підприємств перспективи посилення регіональної енергетичної стійкості, кроки із розвитку альтернативних джерел енергії та стимулювання енергогенерації в області.

Як підкреслив очільник Сумщини, принципово важливим є те, що держава почала працювати на випередження у питаннях розвитку альтернативної генерації.

«Головне завдання у міжопалювальний період – максимально підготуватися до стабільної роботи взимку. Для цього запроваджуються ефективні моделі встановлення додаткових енергопотужностей для підприємств, мінімізуються технічні вимоги, скорочуються терміни відповідних процедур. Таким чином ми стимулюємо прийняття відповідальних і важливих рішень – забезпечити електроенергією себе і розвантажити загальну енергетичну систему», – акцентував Володимир АРТЮХ.

Перший заступник начальника ОВА Тарас САВЧЕНКО представив присутнім загальну концепцію запровадження розподіленої генерації, розповів про механізми державної підтримки даного напрямку, а також презентував додаткові можливості та бізнес-моделі з упровадження розподіленої генерації.

Серед таких – електростанції на біопаливі, високоманеврені когенераційні установки, сонячні та вітрові електростанції тощо, які є економічно вигідними та прогресивними в умовах напруженої ситуації в енергетичній системі країни через ворожі атаки.

Представники банківських державних установ презентували наявні механізми та гранти для надання фінансування суб'єктів ринку енергетики, акцентувавши, що підтримка таких проектів – у пріоритеті.

Також було заслухано позицію і бачення бізнес-структур щодо посилення енергетичної спроможності в регіоні, обговорено технічні питання і особливості підключення до мережі та розглянуто пропозиції для покращення доступу суб’єктів підприємництва до кредитних ресурсів.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Енергетична незалежність: нові можливості для бізнесу Сумщини щодо впровадження розподіленої генерації