Голова Сумської районної ради Геннадій Дем'яненко: «Саміт миру засвідчив, що цивілізований світ готовий робити все, щоб припинити війну»

WhatsApp Image 2024-06-17 at 14.54.50.jpeg - 167.43 KB

 

«Вихідними днями у Швейцарії пройшов Глобальний саміт миру, який вперше об'єднав світ заради України та миру. Ми вдячні лідерам країн, які підтримали спільне комюніке про основи миру, вдячні їм за єдність та підтримку. Звичайно, що це лише перший Саміт миру, але ми впевнились, що цивілізований світ готовий робити все, щоб припинити війну. Однозначно, це результат масштабної роботи пана Президента та всієї команди, це потужний старт на шляху до Перемоги України», – прокоментував голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМ'ЯНЕНКО.

Участь у Саміті миру взяли 101 делегація з країн і міжнародних організацій з усього світу, більшість з них підписали підсумкове комюніке про основи миру в Україні. Зокрема, за підсумками Саміту Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ заявив, що зібрання представників такої кількості поважних країн, організацій і релігійних лідерів на Глобальному саміті миру свідчить про те, що мир потрібен усім. «Незалежність, територіальну цілісність і суверенітет визнали абсолютно всі учасники Саміту. Більшість світу. Це дає потужну підтримку для України. Це один з успіхів цього Саміту», – наголосив Глава держави.

Офіс Президента України опублікував повний текст підсумкового комюніке Глобального саміту миру. Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ зазначив, що далі дипломатична робота продовжиться на рівні радників із питань національної безпеки. Вони розроблятимуть покроковий план щодо трьох пунктів, які містить Формула миру: ядерна безпека та безпека атомних станцій (Запорізька АЕС має працювати під повним суверенним контролем України), продовольча безпека (доступ до морських портів на Чорному та Азовському морях має бути відновлено), усі військовополонені мають бути звільнені, цивільні повернуті в Україну.
 

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Голова Сумської районної ради Геннадій Дем'яненко: «Саміт миру засвідчив, що цивілізований світ готовий робити все, щоб припинити війну»