Геннадій Дем'яненко: «Цього року на території Сумського району скоєно 125 воєнних злочинів»

WhatsApp Image 2024-06-03 at 13.02.19.jpeg - 325.33 KB

 

У п'ятницю, 31 травня 2024 року, на засіданні сесії обласної ради начальник Сумської ОВА Володимир АРТЮХ довів до відома депутатів висновки Ради оборони Сумської області, яка відбулася напередодні. Очільник області зазначив, що ситуація на Сумщині контрольована, відмітив відсутність на даний момент відповідного угруповання ворожих військ, яке могло б здійснювати наступальні дії, та готовність Сил безпеки й оборони до захисту території. Водночас він акцентував увагу на завданнях, які наразі є пріоритетними, та закликав до консолідації зусиль представників усіх гілок влади навколо їх вирішення. Це – підвищення обороноздатності, фортифікація, зведення додаткових ліній оборони, мобілізація, евакуація, захист людей і майна.

Голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМ'ЯНЕНКО: «Кожного дня по нашому району проводиться десятки, інколи сотні, ворожих обстрілів та бомбардувань. Зокрема, сьогодні вночі та зранку росіяни здійснили 3 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумського району. Зафіксовано 21 вибух, мінометних і артилерійських обстрілів зазнали Хотінська та Краснопільська громади. Загалом упродовж цього року на території району скоєно 125 воєнних злочинів: 111 за фактами порушення законів та звичаїв війни, 14 – поєднаних з умисним вбивством. Від дій окупантів загинуло 20 цивільних осіб, 52 поранено. Пошкоджено понад 400 цивільних об'єктів, у тому числі 140 житлових будівель та домогосподарств, 3 навчальних заклади, 20 газопроводів, водопроводів та електромереж».

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Геннадій Дем'яненко: «Цього року на території Сумського району скоєно 125 воєнних злочинів»