Сумський військовий Юрій Прочухан посмертно став Почесним громадянином Сумського району

WhatsApp Image 2024-05-28 at 16.41.54.jpeg - 100.31 KB

 

За мужність і героїзм, самовіддані дії у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України звання «Почесний громадянин Сумського району» присвоєно старшому солдату, енергетику за професією, Юрію ПРОЧУХАНУ (посмертно).

Юрій ПРОЧУХАН народився 1 червня 1974 року у місті Суми, здобув освіту у Сумському ПТУ №2. Свій трудовий шлях довжиною в тридцять років розпочав у 1992 році на посаді токаря, а трудову діяльність в системі Міністерства енергетики України – у грудні 2002 року на посаді контролера енергонагляду Сумського міжрайонного відділення «Енергозбут» ВАТ «Сумиобленерго». З березня 2004 року по теперішній час обіймав посаду електромонтера з експлуатації електролічильниківу філії «Сумський район електричних мереж» АТ «Сумиобленерго». За свою тактовність та справедливість мав повагу серед колег колективу. Був працелюбним, сумлінним, відповідальним працівником, володів неабияким досвідом у галузі енергетики, постійно опановував нові технології, працював над професійним розвитком.

У 2014-2015 роках Юрій ПРОЧУХАН отримав перший бойовий досвід – брав участь в АТО. З перших днів повномасштабного вторгнення за покликом душі та без вагань став на захист Батьківщини. Майже два роки у складі 155 батальйону 117 окремої бригади ТрО боронив кордони Сумського району від російських окупантів. На початку 2024 року був передислокований на Донецький напрямок, де служив у складі 47 окремої механізованої бригади «Маґура».

Захищаючи волю та незалежність України, до останнього подиху вірний військовій присязі, 5 квітня 2024 року старший солдат Юрій ПРОЧУХАН, потрапивши під артобстріл, отримав поранення несумісні із життям.

Сьогодні Герою мало б виповнитися 50 років…

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Сумський військовий Юрій Прочухан посмертно став Почесним громадянином Сумського району