У Сумському районі обговорили стан протидії корупції та злочинності

WhatsApp Image 2024-02-05 at 14.44.18.jpeg - 149.54 KB

 

Під головуванням керівника Сумської окружної прокуратури Сергія ТАРАНУШИЧА відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів Сумського району, під час якої присутні обговорили стан протидії злочинності та корупції, у тому числі на пріоритетних напрямах діяльності, в умовах воєнного стану.

У нараді взяли участь заступник керівника Сумської обласної прокуратури Олексій ЛЯШЕНКО, голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМ'ЯНЕНКО, в.о. голови Сумської районної державної адміністрації – районної військової адміністрації Михайло МЕЛЬНИК,  начальник Сумського РВ УСБУ у Сумській області Сергій ПОЛТАВСЬКИЙ, начальник УСР в Сумській області ДСР НПУ Олег ТКАЧЕНКО, т.в.о. начальника Сумського районного управління поліції ГУ НП в Сумській області Олександр ТЕРЕЛА та інші.

Відкриваючи координаційну нараду, Сергій ТАРАНУШИЧ відзначив, що територіальними правоохоронними органами проведено певну цілеспрямовану роботу задля досягнення реальних результатів боротьби з найбільш небезпечними кримінально-караними діяннями та підвищення ефективності захисту конституційних прав громадян та інтересів держави.

Активізовано роботу щодо розкриття кримінальних правопорушень на окремих пріоритетних та актуальних для району напрямах. Зокрема, за результатами досудового розслідування упродовж 2023 року до суду скеровано 720 обвинувальних актів, з них – 38 за вчинення корупційних правопорушень, 20 – у сфері земельних правовідносин, 19 – у бюджетній сфері.

Підбиваючи підсумки координаційної наради, присутні визнали, що робота правоохоронних органів Сумського району з питань протидії злочинності та корупції, стан розкриття та розслідування кримінальних правопорушень, передусім на пріоритетних напрямах, потребують покращення.

Голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМ'ЯНЕНКО: «Взяв участь у координаційній нараді керівників правоохоронних органів Сумського району. Упевнений, що належним чином організована співпраця органів місцевого самоврядування з правоохоронними органами безумовно сприяє створенню відповідних умов для зупинення зростання злочинності та рівня корупції, мінімізуванню небезпеки для суспільства та підвищенню довіри населення до правоохоронних органів. Адже від цього безпосередньо залежить якість рівня життя територіальних громад Сумського району. Сподіваюся, що надалі спільна робота буде ще більш ефективною, що покращить стан правопорядку в районі, тим самим і стан забезпечення прав, свобод і законних інтересів громадян, особливо в умовах воєнного стану».

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ У Сумському районі обговорили стан протидії корупції та злочинності