Повноваження Олександра Лисенка на посаді Сумського міського голови достроково припинені

snapedit_1706738249523.jpg - 371.59 KB

 

Під час чергової сесії міської ради обранці ухвалили рішення про висловлення недовіри міському голові Олександрові ЛИСЕНКУ та дострокове припинення його повноважень. «ЗА» проголосували 28 депутатів.

«Чотири місяці тому я виклав бачення подальшого розвитку подій із затриманням мера Сум за хабар. Деякі наївно не вірили, інші категорично стверджували, що я поквапився з висновками, більшість – мовчала. Проте правоохоронна система спрацювала «безвідмовно» – затримання, підозра та відсторонення. Президент та губернатор теж – в місті було введено військову адміністрацію. Чотири місяці знадобилось депутатському корпусу для висловлення міському голові недовіри та дострокового припинення повноважень. До речі, саме «дострокове припинення» є вірним юридичним терміном, а не відсторонення. Чотири місяці – це довго, швидко чи своєчасно!? Час покаже. Але рішення нарешті прийнято. Самоврядування відбулось. І за нього депутати заслуговують поваги. Впевнений, що попереду безліч проблем, непорозумінь, можливо – скандалів. Проте, також впевнений, що їх буде подолано. Рубікон перезавантаження міста пройдено», ­– прокоментував голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМ'ЯНЕНКО.

На цьому ж засіданні депутатський корпус звільнив з посад заступників міського голови, керуючого справами виконавчого комітету та розпустив виконком.

Потому депутати сформували нову лінію заступників міського голови та утворили «міський уряд». На посаду заступника міського голови повторно призначили Станіслава ПОЛЯКОВА, який до того ж є депутатом Сумської районної ради.

Кількісний склад виконавчого комітету зменшили до 14 персоналій.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Повноваження Олександра Лисенка на посаді Сумського міського голови достроково припинені