Геннадій ДОРОШЕНКО став Почесним громадянином Сумського району

DSC_6533.jpg - 3.87 MB

 

Рішенням двадцять шостої сесії Сумської районної ради від 19 січня 2024 року депутати присвоїли звання «Почесний громадянин Сумського району» ексголові Сумської районної державної адміністрації, нині голові Сумської обласної організації роботодавців оборонної промисловості Геннадію Володимировичу ДОРОШЕНКУ.

Здобувши вищу освіту у Сумському державному педагогічному університеті ім. А.С. Макаренка, а згодом – у Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого, Геннадій Володимирович пройшов довгий і плідний трудовий шлях від вчителя української мови до очільника найбільшого району Сумської області.

Він має за плечима багатий досвід, у тому числі у веденні бізнесу, адже неодноразово займав керівні посади на різного роду підприємствах та товариствах. Також його біографія містить факти трудової діяльності на посадах державної служби.

Побудувавши правильну траєкторію руху, завдяки самовідданій і наполегливій праці, енергії та чіткій життєвій позиції, у січні 2016 року Геннадій ДОРОШЕНКО був призначений на посаду голови Сумської районної державної адміністрації. Показником його плідної діяльності було те, що Сумський район займав лідируючі позиції серед районів Сумської області.

За час головування Геннадія Володимировича розпочато активне реформування органів місцевого самоврядування та децентралізації державної влади у Сумському районі, що дало можливість новоутвореним об'єднаним територіальним громадам самостійно розпоряджатися власними коштами та направляти їх на найбільш актуальні проблеми.

Завдяки запровадженню у своїй діяльності принципів прозорості та відкритості в управлінні, посиленню позитивних тенденцій в усіх сферах економіки, здійсненню модернізації інфраструктури та проведенню комплексу заходів з підвищення рівня життя населення вдалося досягти високих результатів у соціально-економічному розвитку району. Залучення нових платників податків у Сумський район дало можливість збільшити видатки на розвиток галузі освіти, охорони здоров'я, культури, спорту та підтримку територіальних громад.

Після закінчення строку повноважень на посаді голови райдержадміністрації у липні 2019 року, Геннадій ДОРОШЕНКО не припинив приймати активну участь у громадському та соціально-економічному житті Сумського району.

«За роки своєї трудової і суспільної діяльності Геннадій Володимирович здобув неабиякий авторитет та повагу серед жителів району, очільників громад, представницьких і виконавчих органів району. Безмежна подяка і шана йому за вагомий вклад у розвиток Сумського району, за подальшу працю на благо Сумщини та за небайдужість у такий тяжкий для країни час. Це неймовірна людина з багатим досвідом та щирою душею, беззаперечний приклад для наслідування!» – підкреслив голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМ'ЯНЕНКО.

З 2020 року та дотепер Геннадій ДОРОШЕНКО обіймає посаду голови Сумської обласної організації роботодавців оборонної промисловості, основною метою якої є спрямування зусиль на розвиток оборонно-промислового комплексу України як однієї з основ забезпечення безпеки і оборони держави та підвищення боєздатності українського війська.

З початку повномасштабного вторгнення Геннадій Володимирович не стоїть осторонь, а робить все можливе для забезпечення потреб Збройних Сил України. Він неодноразово продемонстрував свою відповідальність та рішучість, надійність, опору та невтомну підтримку захисників України.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Геннадій ДОРОШЕНКО став Почесним громадянином Сумського району