Степанівська громада планує спрямувати шістдесят мільйонів на підтримку Збройних Сил України

WhatsApp Image 2023-11-29 at 13.53.17.jpeg - 1021.04 KB

 

Сьогодні, 29 листопада 2023 року пройшло засідання постійної комісії з питань бюджету Степанівської селищної ради де було прийнято рішення профінансувати на 60 мільйонів гривень Сили оборони України, укриття та інші питання життєдіяльності громади. Участь у засіданні взяв голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМ’ЯНЕНКО.

«Взяв участь у засіданні постійної комісії селищної ради з питань бюджету. Чи не єдиного ефективного цього року. Адже знаємо, що Степанівська селищна рада єдина в Сумській області, що досі немає бюджету на цей рік. А згідно проекту на наступний рік він складає під двісті мільйонів. Сьогодні бюджетною комісією нарешті прийняті доленосні рішення. Перше та найголовніше – кошти вільного залишку в розмірі 60 мільйонів гривень направити на підтримку Збройних Сил України. Серед іншого також підтримано питання фінансування укриттів та інших питань життєдіяльності громади. Маємо надію, що десятитисячна громада наступного року буде з бюджетом. Знаково, що засідання комісії провів чинний військовослужбовець та депутат громади молодший лейтенант Петро НІКІТЕНКО. Віримо в ЗСУ!», – прокоментував Геннадій ДЕМ’ЯНЕНКО.

Нагадаємо, що 29.06.23 під головуванням заступника голови Сумської районної ради Володимира БІЦАКА відбулося засідання тимчасової контрольної комісії Сумської районної ради з питання неприйняття бюджету Степанівською селищною ради на 2023 рік. На засіданні комісії прийнято рішення про звернення до Президента України та голови Сумської обласної військової адміністрації з клопотанням про утворення військової адміністрації в Степанівській селищній раді Сумського району Сумської області.  Комісією констатовано, що цією радою впродовж півроку не приймається бюджет громади, не відбулось жодного повноцінного пленарного засідання селищної ради та комісії з питань бюджету. Водночас, за час своєї діяльності впродовж трьох місяців тимчасова контрольна комісія Сумської райради вичерпала всі можливі механізми задля вирішення питання прийняття Степанівською селищною радою бюджету громади на 2023 рік.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Степанівська громада планує спрямувати шістдесят мільйонів на підтримку Збройних Сил України