Молодший сержант Дмитро БІЛОУС посмертно став Почесним громадянином Сумського району

WhatsApp Image 2023-11-24 at 13.40.10 2.jpeg - 294.61 KB

 

За сумлінне виконання службових обов'язків, відданість Військовій присязі та Українському народові, зразкове виконання службово-бойових завдань, особисту мужність і героїзм у складних умовах загрози життю та здоров'ю звання «Почесний громадянин Сумського району» отримав Дмитро БІЛОУС (посмертно).

Військовий шлях Дмитра БІЛОУСА почався з загальновійськової підготовки у 2014 – 2015 році на базі Навчального центру в рамках пілотного проєкту Міністерства оборони України де він був добровольцем. З лютого 2015 року проходив службу в Збройних Силах України за частковою мобілізацією, за військовою спеціалізацією далекомірник. Брав участь в АТО, виконував бойові завдання у складі 131-го Окремого розвідувального батальйону на Маріупольському напрямку.

У 2019 році молодший сержант пройшов навчання у Житомирському військовому інституті імені С.П. Корольова за Програмою підготовки розрахунків безпілотних авіаційних комплексів як зовнішній пілот БПЛА.

Від початку повномасштабного вторгнення Дмитро БІЛОУС виконував бойові завдання у складі Сумської територіальної оборони. З квітня 2022 року перебував на військовій службі у складі Збройних Сил України. У лютому 2023 року відзначений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ «Сталевий хрест» як командир групи загону спецреагування за виконання бойових завдань на Бахмутському напрямку.

Загинув 2-го жовтня 2023 року під час бойових дій захищаючи територіальну цілісність та державний суверенітет України в районі острова Мілкий Херсонської області.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Молодший сержант Дмитро БІЛОУС посмертно став Почесним громадянином Сумського району