Офіційно. Щодо затримання мера Сум

WhatsApp Image 2023-10-04 at 07.41.41.jpeg - 58.96 KB

 

Голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМ’ЯНЕНКО офіційно прокоментував затримання та пред’явлення підозри за фактом отримання хабара міському голові м. Суми Олександру ЛИСЕНКУ.

«Як голова Сумської районної ради – найвищого представницького органу Сумського району та представника спільних інтересів всіх громад, у тому числі міста Суми, не можу та не бажаю лишитись осторонь щодо ситуації із затриманням із хабарем Олександра ЛИСЕНКА. Тим паче, як юрист, екс-прокурор та адвокат. По-перше, політично рекомендував би йому добровільно полишити посаду. Звернутись до депутатів із заявою про припинення повноважень. Отримати рішення суду про свою винуватість або не винуватість, а потім піти на вибори. А народ вирішить, вірити йому далі чи ні, обрати мером чи ні. По-друге. У депутатського корпусу Сумської міської ради лише два варіанти. І рахунок у них йде на години. Вони своїм мовчанням фактично визнають співучасть або збирають сесію та висловлюють міському голові м. Суми недовіру, припиняють його повноваження, обирають секретаря, оскільки чинний Олег РЄЗНІК вивільнений на службу в ЗСУ та максимально ефективно намагаються працювати. Зима скоро. В іншому випадку замість депутатів доведеться вирішувати проблему владі та правоохоронцям. Арешт, відсторонення та вирок. Публічно доступний матеріал отримання мільйонного хабара дає з великою долею вірогідності це передбачити. А це крапка місцевому самоврядуванню Сум»,– прокоментував затримання мера чиновник.

Нагадаємо, що 3 жовтня 2023 року НАБУ і САП повідомили міському голові Сум та директору Департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради про підозру в одержанні неправомірної вигоди у сумі 2,13 млн грн. 2 жовтня 2023 року їх викрили «на гарячому» під час одержання останнього траншу – 1,4 млн грн. Дії осіб кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України. За даними слідства, гроші підозрювані вимагали за прийняття рішення про встановлення тарифу та нестворення штучних перешкод у діяльності підприємства. Після передачі останнього траншу – 1,4 млн грн посадовців затримали «на гарячому». Загальна сума неправомірної вигоди – 2,13 млн грн. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Офіційно. Щодо затримання мера Сум