Олександр КОРНІЄНКО: В Україні вибори мають відбуватися в умовах, які забезпечать їх демократичність та визнання

kornienko2509.jpg - 46.79 KB

 

«Важливо звертатися до європейського досвіду щодо виборчого законодавства заради максимально ефективних кроків з нашого боку», – наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр КОРНІЄНКО під час круглого столу «На шляху до Європейського Союзу: гармонізація виборчого законодавства України з правом ЄС».

Перший віцеспікер зауважив, що Верховна Рада України готова впроваджувати необхідне, а де потрібно – у пришвидшеному темпі.

«Наше скликання продемонструвало, що до Виборчого кодексу ставимося з повагою – і всі зміни робимо, з огляду на збереження його базових принципів», – акцентував Олександр КОРНІЄНКО.

Водночас він додав, що в Україні вибори мають відбуватися в умовах, які забезпечать їх демократичність та визнання:«Маємо також завдання посилити інституційну спроможність Центральної виборчої комісії та органів ведення Реєстру».

«Ми точно не підтримуємо «мажоритарку» і в жодній формі її повернення на національному рівні навіть не має обговорюватися. Та маємо приділяти увагу на всі супутні процеси, зокрема, це і медійна історія, і професіоналізація членів комісії», – зазначив Перший віцеспікер.

Окрім того, Перший заступник Голови Верховної Ради України закликав «припиняти політичні гасла на порозі таких дискусій і залишити їх для майбутніх телеефірів, які обов’язково колись будуть перед виборами».

Насамкінець Олександр КОРНІЄНКО висловив вдячність учасникам і партнерам:«Роботи багато – і ми у силі її виконати».

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Олександр КОРНІЄНКО: В Україні вибори мають відбуватися в умовах, які забезпечать їх демократичність та визнання