Військовий із Верхньої Сироватки отримав звання Почесного громадянина Сумського району

WhatsApp Image 2023-06-20 at 16.07.28.jpeg - 142.52 KB

 

На ХХ сесії Сумської районної ради 7 квітня ц.р. депутати присвоїли звання «Почесний громадянин Сумського району» командиру 64-го окремого гарматного артилерійського дивізіону ВМС Збройних Сил України підполковнику Сосєдському Сергію Володимировичу.

Оскільки дотепер військовий знаходиться на виконанні бойових завдань, нагороду від імені депутатського корпусу голова Сумської районної ради Геннадій Дем’яненко вручив батькам героя – Володимиру Васильовичу та Ліді Семенівні.

 

WhatsApp Image 2023-06-20 at 16.16.03 1.jpeg - 208.22 KB

 

Геннадій Дем’яненко:«Із надзвичайною гордістю передав посвідчення, нагородну стрічку із відзнакою до звання «Почесний громадянин Сумського району» батькам нашого земляка, підполковника Сергія Володимировича Сосєдського. Наші депутати відзначили його особистий внесок в оборону держави та військову звитягу. До речі він кавалер трьох орденів – Богдана Хмельницького II та III ступенів, Данила Галицького. Передати нагороду особисто самому герою нам ввічливо «заборонили». Він в епіцентрі подій, які зараз жваво обговорює наше суспільство. Проте онлайн він зміг поспілкуватись з нами та батьками. І найбільша для нього була радість – це гордість його батьків за сина!»

 

WhatsApp Image 2023-06-20 at 16.16.03.jpeg - 103.11 KB

 

Сергій Володимирович Сосєдський уродженець села Верхня Сироватка Сумського району. До 2014 року проходив військову службу на території АР Крим у 406-тій окремій береговій Сімферопольській артилерійській групі. Після тимчасової окупації Криму в лютому 2014 року, пан Сергій маючи проукраїнські погляди разом із сім’єю переїхав до Запоріжжя. Виконуючи бойові завдання  на базі 55-ї окремої артилерійської бригади Сергій Володимирович став командиром 64-го окремого гарматного артилерійського дивізіону, а бригада отримала бойовий прапор. Основними задачами дивізіону на початку війни під керівництвом Сосєдського були захист берега та портів. Вже у 2022 році, під час звільнення правобережжя Херсонщини дивізіон відігравав одну з ключових ролей у знищенні артилерії, техніки та живої сили ворога. Дивізіон, озброєний американськими гаубицями М777, що оснащені високоточними снарядами типу «Екскалібур» був на обороні міста Одеса, потім виконував захист міста Миколаїв.

Наприкінці травня 2022 року підрозділ захопив плацдарм через річку Інгулець, що давало змогу провести наступальні дії в Херсонському напрямку та звільнити місто. «Я все ж таки обрав ту професію!», – говорить Сергій Сосєдський про емоції від зустрічі з мешканцями Херсону, – «Плакали від радості разом з мешканцями міста. Лишилася тільки одна мрія –  звільнити схід і особливо рідний Крим!»

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Військовий із Верхньої Сироватки отримав звання Почесного громадянина Сумського району