На Сумщині планується ремонт мосту, який «демілітаризував» російський танк

Голова Сумської районної ради Геннадій Дем’яненко разом із керівником ДП «Дороги Сумщини» та депутатом Сумської районної ради Мирославом Завальним відвідали Лебединську громаду та оглянули на предмет відновлення мостовий перехід у селі Камʼяне. 

 

«Завітали на Лебединщину віддавати борг. Доволі цікавий борг - ремонт мосту. Історія тягнеться з перших днів війни. Місце подій - селище Кам’яне на межі Сумської та Полтавської областей, входить до складу Лебединської громади Сумського району. Саме через нього в лютому минулого року в Київ  заходили російські колони. І саме тоді ворожий танк, тікаючи від українських військових, шубовснувся із містка гусеницями догори та затонув у річці Псел на вʼїзді до цього села. Міст звісно був розкурочений, але функцію демілітаризації російського танку вдало виконав. Епічні фото з цього місця тоді облетіли не лише Україну. А потім місцеві активісти міст підпалили, щоб росіяни не могли ним знову скористатися. Він згорів до половини. У березні минулого року танк із Псла витягли воїни ДСНС та Збройних Сил України, а в травні місцеві самотужки відремонтували міст, самі знаходили дошки, цвяхи та самі його латали», - прокоментував голова Сумської районної ради Геннадій Дем’яненко.

Керівник ДП «Дороги Сумщини», депутат Сумської районної ради Мирослав Завальний, - «Після часткового ремонту мосту місцевими минув рік. Хоча наразі по мосту рухаються рейсові та шкільні автобуси, лісовози, сільгосптехніка та приватний транспорт, він потребує негайного професійного відновлення. Ми сьогодні за допомогою фахівців оглянули мостову споруду та визначили алгоритм його відновлення. Попереду - кваліфіковане комісійне фізико-технічне обстеження, визначення балансоутримувача, обʼєму та переліку відновлювальних робіт, їх фінансування».

 

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ На Сумщині планується ремонт мосту, який «демілітаризував» російський танк