Засідання тимчасової контрольної комісії щодо неприйняття бюджету в Степанівській громаді

Сьогодні, 13 квітня 2023 року пройшло установче засідання тимчасової  контрольної комісії з питання неприйняття бюджету Степанівською селищною радою на 2023 рік. Членами комісії розроблено організаційно-правові заходи та план своєї діяльності, залучення до її діяльності фахівців та варіантів звернення до правоохоронних чи контролюючих органів, основні заходи та алгоритм їх реалізації.  

 

Нагадаємо, що комісію створено Сумською  районною радою на пленарному засіданні 7 квітня ц.р. Це єдина громада району, де відсутній бюджет на цей рік. Не розподілено майже сорок мільйонів вільного залишку, внаслідок чого недофінансовані добровольці, школи, лікарні та дитсадки, інша інфраструктура. Всупереч Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Степанівська селищна рада цьогоріч не провела жодного повноцінного пленарного засідання. Із  шести запланованих сесій реально не відбулось жодної, що може бути підставою дострокового припинення повноважень ради або введення військової адміністрації. 

 

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Засідання тимчасової контрольної комісії щодо неприйняття бюджету в Степанівській громаді