Просто про конфлікт інтересів: НАЗК опублікувало нові методичні рекомендації (2)

   Конфлікт інтересів — в основі більшості корупційних правопорушень. Адже корупціонер завжди діє у своїх інтересах або в інтересах близьких осіб всупереч службовим інтересам. Частина правопорушень, які стосуються конфлікту інтересів, можуть виникати, коли особа не обізнана, як запобігати таким ситуаціям та їх вирішувати.

 

  Частина правопорушень, які стосуються конфлікту інтересів, можуть виникати, коли особа не обізнана, як запобігати таким ситуаціям та їх вирішувати.

   Саме тому Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розробило оновлені методичні рекомендації «Щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

   Рекомендаціями можна користуватися у двох форматах:

  • розділ бази знань НАЗК, у якому можна легко знайти відповідь на необхідне питання;
  • брошура, яку можна зберегти на телефон або комп’ютер, а також роздрукувати.

   «Запобігання конфлікту інтересів — один із найважливіших заходів, визначених Конвенцією ООН проти корупції. Тож розроблення таких рекомендацій — важливий крок для виконання Україною Конвенції. Це фактично перший друкований україномовний матеріал, де про розповсюджені ситуації, пов’язані із конфліктом інтересів, розповідається простою та зрозумілою мовою», — зазначив Голова НАЗК Олександр Новіков.

   Методичні рекомендації враховують досвід НАЗК щодо найбільш актуальних проблем застосування антикорупційного законодавства, які виникають у публічних службовців. Вони описують типові ситуації, про які до НАЗК надходить найбільше питань, а пояснюють аспекти, які неоднозначно врегульовані законодавством.

   НАЗК дякує Антикорупційній ініціативі ЄС в Україні (EUACI), проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» та адвокату Ігорю Степанову, окремі пропозиції яких було враховано в публікації.

 

Інформація з сайту Сумської обласної ради

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Просто про конфлікт інтересів: НАЗК опублікувало нові методичні рекомендації (2)