Депутати районної ради зібрались на чергову сесію

У п`ятницю, 12 лютого, у адміністративній будівлі Сумської районної ради відбулося пленарне засідання шостої сесії VIIІ скликання Сумської районної ради. На засіданні були присутні 50 депутатів, які розглянули 27 питань порядку денного попередньо опрацьованих на засіданнях постійних комісій та президії.
 
Після розгляду депутатських запитів, народні обранці перейшли до розгляду питань порядку денного. Вони одноголосно підтримали питання «Про затвердження Районної програми соціального захисту населення на 2021 рік», зумовлене необхідністю залучення коштів районного бюджету для забезпечення соціального захисту та обслуговування окремих категорій населення. Також, були внесені зміни до рішення Сумської районної ради від 23.12.2020 «Про районний бюджет Сумського району на 2021 рік» та Програми проведення заходів щодо відзначення та нагородження громадян, трудових та творчих колективів, представництва керівництва та депутатів районної ради в заходах загальнодержавного, обласного і місцевого значення на 2020 - 2021 роки.
 
Крім того, депутати прийняли рішення «Про помічника-консультанта депутата Сумської районної ради восьмого скликання», «Про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж села Писарівка Хотінської селищної ради Сумського району Сумської області, а також затвердили звіт про виконання районного бюджету Сумського та Лебединського району за 2020 рік.
Натомість звіт про виконання бюджету Білопільського та Краснопільського району за 2020 рік депутати не підтримали. Це зумовлене відсутністю представників відповідних рад на засідання комісій, сесії, а також вчиненням можливих неправомірних дій начальниками фінансових відділів Білопільської та Краснопільської районних державних адміністрацій в частині не виконання вимог чинного законодавства та не передачі коштів вільних залишків до районного бюджету Сумського району.
 
Депутати вирішили направити відповідне звернення щодо встановлення правомірності дій вищезазначених осіб до голови Сумської обласної державної адміністрації, керівника Сумської обласної прокуратури, керівника ГУНП в Сумській області, начальника Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Сумській області, начальника Головного управління Державної казначейської служби України у Сумській області, начальника Управління Державної казначейської служби України у Білопільському районі, начальника Управління Державної казначейської служби України у Краснопільському районі, голови комісії з реорганізації Білопільської районної державної адміністрації, голови комісії з реорганізації Краснопільської районної державної адміністрації.
 
 
 
 
 
 
 
 
Детальніше ознайомитись з Рішеннями сесії та з повним переліком питань можна на сайті Сумської районної ради за посиланням: http://sumyrayrada.gov.ua/.
Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Депутати районної ради зібрались на чергову сесію