«Презентація особливостей ОТГ Сумського району»: в районній раді відбувся перший етап комплексу нарад з представниками ОТГ та депутатами

Починаючи з грудня 2020 року, в Україні розпочався процес реорганізації районів: замість 490 відповідних територіальних одиниць по всій країни утворилось 136 районів. Зокрема, на території Сумської області тепер їх 5. Найбільшим з них як територіально, так і за кількістю населення є Сумський район до складу якого увійшли Білопільський, Краснопільський, Лебединський та Сумський район.
 
Зміни адміністративно-територіального устрою тягнуть за собою низку змін у різних галузях соціально-економічного та культурного життя громад.
 
З метою ознайомлення та вивчення проблематики новоствореного району, до складу якого увійшли 16 об`єднаних територіальних громад, керівництвом Сумської районної ради ініційовано проведення комплексу нарад «Презентація особливостей ОТГ Сумського району».
 
 
Перший етап робочих нарад відбувся сьогодні, 12 січня 2021 року, в адміністративній будівлі Сумської районної ради з суворим дотриманням протиепідемічних заходів, на якому були присутні депутати 8 скликання райради та 8 голів об`єднаних територіальних громад новоствореного Сумського району, серед яких: голова Лебединської міської ради Олександр БАКЛИКОВ, Ворожбянської міської ради Андрій ДРУЖЧЕНКО, Білопільської міської ради Юрій ЗАРКО, Річківської сільської ради Микола СОЛОДОВНИК, Хотінської селищної ради Микола ТОРЯНИК, Степанівської селищної ради Володимир ЛУКАШ, Краснопільської селищної ради Юрій ЯРЕМЧУК, Миропільської сільської ради Олена ОРДИНЕЦЬ.
 
 
Присутні розглянули питання пов’язані з подальшим розвитком сіл, селищ, міст району, починаючи від чисельності, територіального складу, особливостей наповнення місцевих бюджетів, до розвитку галузей охорони здоров’я, культури, спорту та інших важливих питань життєдіяльності громад.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ «Презентація особливостей ОТГ Сумського району»: в районній раді відбувся перший етап комплексу нарад з представниками ОТГ та депутатами