Проголосували, як підказало серце

    21 серпня на 43 сесії Сумської районної ради шостого скликання депутати не підтримали жодного проекту рішення про ліквідацію та реорганізацію шкіл району.

    На розгляд пленарного засідання 43 сесії Сумською районною державною адміністрацією було внесено 9 питань з реформування системи освіти району:

1. Про ліквідацію Ленінського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад –дошкільний навчальний заклад» Сумської районної ради Сумської області. 

2. Про ліквідацію Біловодського навчально-виховного комплексу: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Сумської районної ради Сумської області.

3. Про ліквідацію Писарівського навчально-виховного комплексу«загальноосвітній навчальний заклад–дошкільний навчальний заклад»Сумської районної ради  Сумської області.

4. Про ліквідацію Степанівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Сумської районної ради  Сумської області.

5. Про реорганізацію Новосуханівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  Сумської районної ради Сумської області.

6. Про реорганізацію Сульского  навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад» Сумської районної ради Сумської області.

7. Про реорганізацію Северинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  Сумської районної ради Сумської області.

8. Про реорганізацію Могрицького  навчально - виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад» Сумської районної ради Сумської області.

9. Про реорганізацію Кровненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  Сумської районної ради Сумської області.

    Кожне з питань детально було розглянуто на засіданнях постійних комісій районної ради. На засідання постійної комісії районної ради з питань соціально-культурного розвитку, соціального захисту населення, сім’ї та молоді (голова Охріменко М.Л.) дані питання розглядалися за участі сільських, селищних голів та представників громадськості.

   Багато проблем, ще більше запитань… Невирішеними і до пленарного засідання сесії районної ради залишилися головні питання: організація підвезення школярів до нової школи, стан доріг, працевлаштування педагогічних працівників ліквідованих шкіл, подальша доля адміністративних приміщень ліквідованих шкіл.

    Враховуючи той факт, що на фінансування освіти району до кінця року не вистачає майже 11 млн. грн., жодного голосу на підтримку даних проектів рішень не було.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Проголосували, як підказало серце