У нашої Незалежності – висока ціна

    День Незалежності держави відзначили чи не у всіх сільських і селищних радах Сумського району. Селян щиро вітали очільники  місцевих рад, у виконанні самодіяльних аматорів та школярів прозвучали концертні програми.

Северинівка

    День Незалежності України у Северинівській сільській раді  відзначили урочистим мітингом, присутніх привітала сільський очільник Віра Миколаївна Северин. Вона наголосила, що незалежність нашої держави дісталася  дорогою ціною. Ії виборювали  ціною своїх життів солдати Другої світової війни – не повернулися до рідних порогів понад 200 жителів Северинівської сільради.

    Їх пам'ять було вшановано хвилиною мовчання і покладанням кошика з квітами до підніжжя  пам’ятника воїнам визволителям.

    Згадали і про тих, то перебрав на себе   естафету  героїзму та мужності   від дідів - прадідів сьогодні. 15 северинівських воїнів - патріотів захищають Україну на буремному Сході.. Це Уманський Олександр, Сирота Сергій,  Румянцев Юрій, Петровець Роман, Мартинов Максим та інші. Двоє з них- Бельмас Юрій із с. Марївка та Хроленко Едуард із с. Склярівка - добровольці.

    Про них, про всіх захисників Вітчизни, хто нині ризикує своїм  життям на передовій, не забувають ні  місцева  влада, ні жителі.  В черговий раз були зібрані харчі  та передані волонтерам, які доправлять  їх нашим військовим.

Кияниця

    Урочистостями  відзначили День Державного Прапора України  та День Незалежності України у Кияниці. Відбулися вони на території місцевого парку - пам’ятника. З привітаннями до присутніх звернувся сільський очільник Анатолій Рибальченко, наголосивши, якою нелегкою ціною здобуто  незалежність держави, а прапор України- є одним з її державних символів.

    Синьо –жовтий стяг було доручено підняти водієві сільради Сергію Хомутову.

    Потім   місцевим жителям було запропоновано концертну прораму, яку підготували завідуюча Корчаківським сільським клубом Надія Панченко та  завідуюча Новосічанською  бібліотекою Ніна Суходуб.  Воістину українські пісні неперевершені своєю милозвучністю, душевністю, щирістю та емоційною наповненістю! Люди і відпочили, отримали  справжнє задоволення від цілої низку прекрасних патріотичних, народних жартівливих пісень у виконанні  самодіяльних артистів місцевого жіночого ансамблю, Олександра Кириченка та Ольги Плющенко.

    Саме цього дня відзначали день народження  місцевий бібліотекар Ірина  Шевченко.  Щиро привітали всією громадою.

    Продовжилося свято дискотекою для молоді.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ У нашої Незалежності – висока ціна