Останній дзвоник. Прощалися з дитинством і юністю, бажали гарного літа

    29 травня шкільні подвір’я сіл та селищ стали місцем урочистих та водночас хвилюючих подій. Ці радісні і хвилюючі миттєвості разом з учнями, з випускниками, з першокласниками, з педагогами переживали батьки, дідусі й бабусі. Побували на останніх дзвониках  і привітали представники влади, місцевого самоврядування - де численний загал, а де за чисельністю школярів - і скромний. Подія ж для всіх важлива.

    Усіх об’єднав Останній дзвоник. Для багатьох школярів з цього відліку розпочалася чудова пора літніх канікул, випускників на останній лінійці саме дружною шкільною родиною проводжали з дитинства і юності в доросле життя.

    Особливі почуття сповнювали цьогорічних випускників району – а це 279 одинадцятикласників і 418 дев’ятикласників.

    Цього ранку на шкільному майданчику Садівської ЗОШ І ІІ ступенів здається зібралися представники усіх поколінь, безперечно тут розділяють з ними урочисті миттєвості очільник громади Надія Масалітіна,  керівник-аграрій Віктор Пахненко. Музика, квіти, яскраві кульки, а найголовніше - щасливі дитячі усмішки передавали неповторність події. Від першачків і до старшокласників на лінійку зі своїми вчителями вишикувалися – урочиста мить. Погляди прикуті до Державного Прапора – звучить Державний Гімн України

    Голова районної ради Володимир Балицький, начальник відділу освіти Дмитро Хохлов, обласні посадовці щиро вітають з Останнім дзвоником цього навчального року дітей, учителів, батьків. Директор школи Володимир Андрійович Сергієнко бажає кожній дитині сонячного і радісного літа, успішних іспитів і … запрошує на лінійку одинадцятикласників. Вісімнадцятеро дівчат та юнаків схвильовані і горді. Сяють золотом, синявою неба традиційні стрічки випускників. Як мама, для кожного з вісімнадцяти випускників  їхня класна керівниця Ніна Михайлівна Калиш, її діти почувалися в своєму колективі впевнено, надійно. І різноколірні стрічки від цих юнаків і дівчат, сплетені в колос життя, що вручили Ніні Михайлівні, символізують зв’язок цих красивих та змужнілих  випускників зі своєю школою, вчителями.

    В.П.Балицький, Д.Ф.Хохлов, В.А.Сергієнко нагородили найуспішніших, найталановитіших, найспортивніших учнів та їх наставників. Також най-най- звучить  при нагородженні як випускникам (садівській шкільній родині їх усіх не вистачатиме), так і їхнім учителям. Тож не приховують хвилювання і перша вчителька Олена Миколаївна Радченко, і класний керівник, й самі випускники. Кожен рік був для них не лише збагаченням новими знаннями, а й школою життя. Педагоги сіяли в їхніх душах справжню любов до Батьківщини, навчали як жити і розбудовувати Україну.

    Надія Масалітіна, Віктор Пахненко для школи завжди знаходять час і можливості. Людяними, порядними, на єдино правильній стежині бачить нинішніх випускників уся садівська громада, а про шкільні роки випускникам нагадуватиме спільно висаджена алея.

    Володимир Балицький дякує педколективу за роботу, вручає грамоти від районної ради і бажає жити спільно такою громадою, де розкриваються можливості кожної дитини, вчителя. Бажає жити за правилами людяності, порядності, добра, бути наполегливими та успішними -  випускникам, усім дітям – неповторного літа.

    Співали, танцювали, оригінально дякували за неповторну життєву сторінку ті, хто прощався зі школою. Яскравим і по-справжньому патріотичним стало свято Останнього дзвоника. Його переливи завжди пробуджуватимуть у серцях поклик шкільного порога, рідного куточка.

 

            За матеріалами газети «ВПЕРЕД»

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Останній дзвоник. Прощалися з дитинством і юністю, бажали гарного літа