Прокуратура Сумського району інформує!

    Прокуратурою Сумського району упродовж 2014 та поточного 2015 року складено та розглянуто 6 протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень в діяльності посадових осіб органів місцевого самоврядування, відповідальність за які передбачена ст. ст. 172-4, 172-6, 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі - КУпАП).

    Прокурором Сумського району 13.02.2015 проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів щодо стану протидії злочинності і корупції у 2014 році, а також розроблено узгоджені заходи, спрямовані на виявлення та запобіганням злочинам та корупційним проявам.

    Також, належним чином налагоджена робота щодо обміну інформацією між працівниками Сумського РВ УМВС України в Сумській області, СБУ, Сумської ОДПІ, іншими правоохоронними органами проводиться постійне вивчення наявної інформації від контролюючих органів щодо вчинення особами корупційних правопорушень з метою наявності підстав внесення відомостей до ЄРДР.

    Тому, вжиті заходи вже надали свій позитивний результат,відповідно до ухвалених судових рішень в поточному році за результатом розгляду згаданих адміністративних корупційних протоколів 3 посадові особи органів місцевого самоврядування притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафу в розмірі 340 грн., які сплачені в добровільному порядку.

    Крім того, в цьому році за вчинення адміністративного корупційного правопорушення однією з посадових осіб органів місцевого самоврядування, передбаченого ч. 1 ст. 172-4 КУпАП за рішенням апеляційного суду Сумської області накладено адміністративне стягнення у дохід держави у розмірі 850 грн. В подальшому вказана особа звільнена з посади землевпорядника за власним бажанням до набрання рішення законної сили.

    Також, в ході проведеної перевірки прокуратурою району виявлено факт вчинення службового підроблення шляхом внесення недостовірних даних до акту здачі-приймання робіт, а також зловживанням службовим становищем, що призвело до привласнення грошових коштів у сумі 213, 7 тис. грн. За результатом проведеної перевірки прокуратурою району 05.11.2014 внесено відомості до ЄРДР. Попередня правова кваліфікація ч. 4 ст. 191 КК України.

    Крім того, в порядку ст. 6 Закону України «Про прокуратуру» районною прокуратурою протягом 2015 року направлено 1 інформацію до органів виконавчої влади про порушення вимог антикорупційного законодавства.

    Однак, наразі факти вчинення корупційних правопорушень продовжують мати місце, але в супереч вимогам чинного антикорупційного законодавства органи місцевого самоврядування залишають поза увагою обов’язкове інформування органів прокуратури про вчинення корупційних правопорушень, лише від РДА надійшла інформація про порушення вимог ст. 172-6 КУпАП.

 

З повагою

 

Прокурор Сумського району

радник юстиції                                                                                                                            О. Ткаленко

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Прокуратура Сумського району інформує!