Районна влада стала на захист соціальних гарантій демобілізованих із зони АТО

    Сумська районна рада  разом  з Сумською районною державною адміністрацією стали ініціаторами проведення семінару з питань  соціальної адаптації демобілізованих учасників АТО, які повернулися до мирного життя в районі.

    23 квітня, коли відбувався семінар, з гарячих точок антитерористичної операції (за даними  Сумського об’єднаного міського військового комісаріату) повернулися 245 осіб. До великої зали районної ради  наших захисників теж прибуло чимало. Разом з ними приїхали голови сільських і селищних рад, волонтери, матері і дружини військовослужбовців.

    Як наголосив  у привітальному слові голова районної ради Володимир Балицький  семінар мав  послугувати   для надання демобілізованим як найширшої інформації, яка сприятиме їх професійній та соціальній адаптації

    Перед присутніми виступили представники різних районних служб та структур, Ощадбанку, громадських організацій, священнослужителі.

    Запитань було багато. В першу чергу, до військового комісара  Юрія Полоус  -  як найшвидше  отримати посвідчення учасника АТО. Про це , зокрема, турбувався демобілізований  Юрій Литиненко із Нижньої Сироватки та солдатська мама  Тетяна Матвієнко  із Нижньої Сироватки.  Адже низкою пільг, які передбачені закон6одавством України  демобілізовані не можуть скористатися, допоки  не матимуть цього документа на руках. Юрій Васильович, а разом з ним і керівники район пообіцяли  кожному військовому, який звернеться за допомогою сприяння і необхідну допомогу.

    Надана відповідна інформація щодо   лікування , сприяння трудовлаштування, отримання земельних ділянок,  отримання кредитів щодо  підтримання бізнесу та відкриття власної справи.

    Для Сумського району  воєнні дії на  Сході – це і непоправні втрати. Хвилиною мовчання було вшановано  пам’ять шести воїнів  - Вадима Стеценка, Володимира Переяслова, Дениса Кені, Василя Спасьонова, Ігоря Завального, Олександра Самосадова.

    Під час  цієї скорботної хвилини у мами Романа Матвієнко   тремтіли  руки. Вона дочекалася сина. Але якою ціною душевних переживань. Якою тривогою.  Молитвою І вірою.

    Бо її син  і поруч інші сини  - з усієї України захистили  Україну своєю мужністю від навали сепаратистів на Сході.  А тепер всім  службам  необхідно  допомогти  демобілізованим стати впевнено на ноги у мирному житті.

    І водночас далі все робити для   юнаків – представникам району, які нині  стали на захист України.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Районна влада стала на захист соціальних гарантій демобілізованих із зони АТО