Робоча група районної ради реформує місцеве самоврядування

    06 квітня відбулося друге засідання робочої групи з питань підготовки пропозицій по реформуванню місцевого самоврядування та територіальної організації влади у Сумському районі за участі сільських, селищних голів.

    Голова робочої групи Володимир Балицькийознайомив присутніх з моделлю реформованої системи органів публічної влади на місцях, основними сферами відповідальності територіальних громад, району та регіону, презентував графік доцільності співробітництва територіальних громад.

    Микола Охріменко – член робочої групи, проінформував сільських, селищних голів щодо практичних аспектів підготовки до реформування місцевого самоврядування.

    Учасники зібрання ознайомилися із  витратами на утримання медичних закладів та закладів освіти Сумського району.

    Після тривалого й плідного обговорення члени робочої групи вирішили надати відповідні доручення:

         - відділу освіти районної державної адміністрації розробити концепцію реформування закладів освіти району (кількість необхідних початкових, базових та середніх шкіл на територіальну громаду) у відповідності до концепції розвитку освіти на 2015-2025 роки.

         - КЗСРР «Сумський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» розрахувати витрати на утримання закладів медицини та порівняти їх з субвенцією, яку виділятиме держава на заклади охорони здоров'я;

         - відділу з питань організаційного, юридичного та кадрового забезпечення діяльності районної ради продовжити роботу над пошуком інформації щодо структури управління об’єднаними територіальними громадами;

         - відділу економіки районної державної адміністрації надавати допомогу сільським, селищним радам у здійсненні розрахунків прогнозованих витрат на утримання соціальної сфери територіальних громад.

         - сільським, селищним головам провести переговори з суміжними територіальними громадами для обговорення пропозицій щодо об'єднання в спроможні територіальні громади.

Матеріали (скачати)

Презентація №1 (скачати)

Презентація №2 (скачати)

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Робоча група районної ради реформує місцеве самоврядування