Вшанували Героїв Небесної Сотні

    У Сумському районі, як і скрізь у державі, це свято відзначили вперше: Президентом України Петром Порошенком підписано Указ «Про вшанування подвигів учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

    20 лютого. Фото Героїв Небесної Сотні, світлини загиблих земляків на буремному Сході, фотоальбоми,у яких зафіксовані свідчення подій, що відбулися в Києві рік тому, газетні шпальти. Червоні гвоздики у траурній стрічці. Запалена свічка…

    На фоні цієї виставки, яка демонструвалася у приміщенні адміністративного будинку Сумської районної ради (організована Сумською районною бібліотекою) зазвучала відома мелодія   Піккардійської терції «Пливе кача по Тисині»…

    Розпочався мітинг - реквієм на вшанування Героїв - українців, котрі повернули хід історії держави, здійснивши Революцію гідності, та тих, хто нині захищає Україну від агресорів.

    Особливо схвилювали присутніх виступи учасників минулорічних гарячих подій, що відбувалися в столиці,- голови Сумської районної держадміністрації Ігоря Кривозуба та голови Сумської районної ради Володимира Балицького. З 24 листопада 2013 року перебував у Києві  Володимир Петрович разом із земляками. Через серце і душу пройшло багато вікопомних подій. Зокрема, тяжкі дні січня – лютого 2014 року. Чи не найбільше   вразила перша смерть молодого вірменина Сергія Нігояна, який мріяв за кілька годин до Вічності про вступ до театрального училища і просив рекомендації у Володимира Яворівського, вразивши його глибинним знанням  віршів Тараса Шевченка!

    Україна втратила і втрачає понині найкращих – патріотів. Але держава жила і буде жити, маючи таких синів, які здатні віддати свої життя, щоб змінити щось на краще у долі українців,  відстояти незалежність, цілісність рідної землі.

    Хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв. Пам’ятаємо. Ніколи не забудемо.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Вшанували Героїв Небесної Сотні