Ясени: люди прохали відновити перевезення

    Від траси до Ясенів у теплому автомобілі дорога здалася миттю. Та коли йти з сумками нездоровій або людині похилого віку  за морозяної чи вітряної погоди, ця відстань стає проблемою. Недарма  у місцевому сільському клубі зійшлися люди на збори, аби вирішити питання про відновлення курсування маршрутного транспорту до села.

    На  збори, за запрошенням громади,  приїхали  голова районної ради Володимир Балицькай (депутат районної ради, обраний  по мажоритарному округу Садівської сільської ради), голова районної державної адміністрації  Віктор Гримайло, начальник відділу житлово – комунального господарства та будівництва райдержадміністрації Катерина Самсонова. Приїхали, щоб почути  думки людей і  прийняти виважене рішення щодо усунення їх проблеми.

    Відкрила збори сільський голова Надія Масалітіна. На порядку денному єдине питання - відновлення курсування   пасажирського транспорту  за маршрутом Суми-Ясени-Никонці. 

    Люди  скаржилися, що вже близько року маршрутний автобус лише  раз на день заїжджає до села, отож, місцеві мешканці, які  працюють чи навчаються у місті,  або ж  хочуть побувати в лікарні, щодня   ідуть на трасу,   добираються до міста  попутнім транспортом.

    - Автобус має  їздити до села згідно графіка, затвердженого паспортом маршруту, - настоювали хором.

    -Ми  повинні розібратися і  прийняти виважені рішення - продовжив розмову  голова районної ради Володимир Балицький. Перевізник порушив зобов’язання, які брав на себе за договором як переможець у конкурсі на  цьому маршруті, будемо визначатися, що робити далі.

    Підтвердила це і начальник відділу житлово – комунального господарства та будівництва райдержадміністрації Катерина Самсонова. Згідно з паспортом  на вказаний маршрут, перевізник Валерій Стадник мав здійснювати  із Сум до села щодня по 5 рейсів, розпочинаючи  з 2012 року до 2017 року. Але  самостійно   припинив надавати послуги, мотивуючи, що йому стало  економічно невигідно надавати послуги через  низьку кількість пасажирів серед дня.

    Громада дуже бурхливо обговорювала ситуацію.  Зокрема, говорили про те, що треба врахувати думку перевізника щодо можливого здорожчання оплати за проїзд. Адже він  приватник і в розумних межах  повинен отримувати кошти на обслуговування маршруту. З іншого боку, господар має враховувати інтереси людей і  виконувати зобов’язання, які брав на себе згідно договору. Переконання присутніх на зборах: перевізник має так   надавати послуги, щоб чимало людей хотіли  їздити лише його транспортом.

    - На даний момент і тих людей, що їздили постійно, перевізник  втратив. Пересуваються попутним транспортом -, підкреслила сільський голова.

     Дійшли думки і записали до протоколу пропозиції: домовитися із перевізником про відновлення маршруту Суми – Ясени – Никонці. При цьому оптимізувати рейси із п’яти, заявлених у 2012 році у маршрутному паспорті,  до трьох на день, визначитися із часом, який є оптимальним для від’їзду із Ясенів більшості жителів населеного  пункту.

    - Якщо ж  не знайдемо спільної мови із перевізником за місяць, рахуючи час  із 10 лютого поточного року, просимо райдержадміністрацію розірвати договір на перевезення із Валерієм Стадником  і оголосити новий конкурс щодо  курсування автобуса за вказаним маршрутом, - наголосила  Надія Масалітіна.

    - Завдання влади допомагати нашим жителям, - підбив  підсумки  зборам Володимир Петрович Балицький. І ми про людей подбаємо.  Районна рада проконтролює, а районна адміністрація зробить все можливе,  аби  вирішити  наболілу проблему.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Ясени: люди прохали відновити перевезення