Завдання сьогодні важливі: взяти активну участь у забезпеченні обороноздатності країни і продовольчого запасу держави

    Дуже серйозні і важливі завдання  були розглянуті  на семінар - нараді Сумської районної ради, на яку були запрошені  голови, секретарі, бухгалтери сільських, селищних рад, керівники та бухгалтери сільгосппідприємств, представники різних районних служб, серед них – прокурор  Сумської районної прокуратури О.В. Ткаленко, представник  Сумського міжрайонного відділення Управління СБУ в Сумській області, начальник Сумської об’єднаної державної податкової інспекції  О.В. Полив’яний,  завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату райдержадміністрації Т.П. Коськова. Завітав на зібрання і депутат обласної ради  М.Березін.

    - Сьогодні   ми зібралися, щоб обговорити нагальні, важливі питання, завдання, які стоять  перед органами місцевого самоврядування  нашого району,- відкрив семінар – нараду голова районної ради Володимир Балицький. Розглянемо три блоки питань: «Завдання  органів місцевого самоврядування при проведенні часткової мобілізації у 2015 році», «Про нове у податковому законодавстві України» та  «Про нове у антикорупційному законодавстві України».

    Розгляд першого питання не залишив в залі  жодної людини байдужою. Питали, обговорювали, думали.

    Робота важка і серйозна. У кожній  сільській, селищній раді  мають чітко знати і розуміти цілі та завдання мобілізації, вести широку роз’яснювальну роботу серед населення, активно взаємодіяти з  представниками військкомату, прокуратури, Сумського районного відділу Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Сумській області,  щоб активно провести мобілізацію та попередити ухилення від призову.

    А як   відбувається мобілізація в районі,  розповіла завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату райдержадміністрації Тетяна Коськова. З 220 повісток  у січні вручено 41. Місцевим радам необхідно  забезпечити прибуття всіх призовників до військкоматів. А це: опрацювати і вручити всі повістки, розгорнути пункти оповіщення забезпечити в разі необхідності, підвезення призовників, а також   разом з керівниками сільгосппідприємств, установ, організацій в установленому законом порядку подбати про тимчасове  залучення техніки для потреб української армії в умовах мобілізації.  

    - Є Указ Президента – його треба виконувати. На Сході України продовжуються бойові дії, необхідно замінити військовослужбовців, які  пробули на передньому краї  вже рік, - підкреслила  Тетяна Коськова.

    Водночас, зауважила, що не всі особи, які тримають повістку, будуть призвані на службу, свої висновки ще зроблять лікарі.  Також,  наголосила, що близько місяця  призовники проходитимуть підготовку у військових частинах   на території України.

    Розповіла й про більш жорсткі заходи, виписані  в січневому Указі Президента, передбачені до осіб, які ухилятимуться від призову.

    Зрозуміло, було чимало запитань, як провести  посівну кампанію, якщо чимало хлопців підпаде під мобілізацію, і що робити тим, хто має свій бізнес.

    - Саме ви,  представники місцевих рад повинні контролювати всі ці питання, ви ж краще знаєте людей, хто  може воювати, а хто ні,- була відповідь. Втім, і  у військкоматі  щодо вирішення таких питань будуть підходити виважено…

    Останнім взяв слово Валерій Ісмаїлов, який керує Сумським 27 артилерійським полком, він щиро подякував за допомогу  всім мешканцям Сумського району  і попрохав представників сільських і селищних рад якомога більше допомагати рідним  солдатів, які захищають Україну, аби хлопці з спокійним серцем виконували свої завдання на передовій. 

    Уже не вперше піднімалося питання змін  у Податковому кодексі. І все ж  з великою увагою вислухали присутні виступаючих начальника Сумської об’єднаного державної податкової інспекції  О.В.Полив’яного та його підлеглих.

    Які  нюанси механізму наповнення місцевих бюджетів за рахунок нових податків? Де і як брати кошти? Питань із залу було багато. Саме про  вишукування  резервів розповів голова бюджетної комісії Сумської обласної ради Микола Березін.

    Завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату райдержадміністрації Тетяна Коськова зупинилася на змінах у антикорупційному законодавстві.

    Підбив підсумки семінару – наради Володимир Петрович Балицький, підкресливши, що місцеві  ради мають  багато завдань державної ваги, але у взаємодії з представниками військкомату, правоохоронних органів, з сільгосппідприємствами,  установами організаціями їм все це під силу. 

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Завдання сьогодні важливі: взяти активну участь у забезпеченні обороноздатності країни і продовольчого запасу держави