У Саду говорили про перевезення

    У селищі Сад зібралися місцеві жителі на збори - вирішувати наболіле для них питання:   про зміни маршрутних перевезень  «Суми - Сад» в інтересах місцевих жителів. Оскільки місцевий перевізник  без погодження з головою сільської ради відмінив 6 рейсів, обурення людей досягло апогею: їздити стало незручно, та й небезпечно через перевантаженість маршрутного транспорту.

    - Я подивувалася масовості нашого заходу, прийшло майже двісті осіб відстоювати  право на  безпечність  наших поїздок до Сум, - підкреслила  секретар зборів Віра Минівна Міненко..

    На збори за запрошенням громади  приїхали голова районної державної адміністрації  В.І.Гримайло, голова районної ради В.П.Балицький, прокурор району О.В. Ткаленко  та його помічники

    Від імені громади виступили місцеві мешканці М.М. Кисленко, А.Д.Потапова, Л.В. Курочка, які досить емоційно розповіли про всі незручності, які виникали при поїздках  до Сум. Також, висловили   своє обурення тим,  що перевізник  незаконно порушував  зміст зобов’язань, які брав на себе при  укладенні договору на перевезення   пасажирів у серпні  2013 року, ставши переможцем у конкурсі

    Перед людьми першим тримав відповідь голова районної державної адміністрації Віктор Іванович Гримайло.  Щоправда , знайти вагомі  аргументи для пояснень такої поведінки перевізника він не зміг.

    У своєму виступі голова районної ради Володмимир Балицький  розповів, що   звернення голови сільської ради  Н.І.Масалітіної та прикладеного до нього колективного листа громади з приводу  скорочення рейсів, районною радою було передано за належністю до управління відділу житлово – комунального господарства та будівництва райдержадміністрації. Окрім цього – ще  низку звернень депутатів  інших  сільських рад, сільських голів та громадян, де теж перевізники всупереч укладеним договорам та інтересам  громадськості  внесли свої  корективи у перевезення сільського населення.  На жаль, питання так і не були вирішені належним чином. Тому районна рада звернулася  з відповідним листом до районної прокуратури з проханням перевірити законність дій  організатора перевезень у районі – відділу житлово – комунального господарства та будівництва райдерадміністрації  та  до Сумського міського голови  з проханням розглянути пропозиції  щодо коригування маршруту  № 134 «Суми – Сад», з наданням дозволу перевізнику здійснювати рейси по вулиці вул.Роменська- вул. Чорновола-вул Іллінська-вул.Набережна р. Стрілки - автостанція або про продовження  міських маршрутів, які слідують  по вулиці Роменській у відповідному напрямку із визначенням кінцевої зупинки  у с.Сад.

 

    Також  Володимир Петрович з вернувся до мешканців села з проханням підтримати звернення депутатів районної ради щодо передачі майна  територіальної громади м. Суми:  а саме - корпусів п’ятої   міської клінічної лікарні (чотирьохповерхового хірургічного  корпусу, двоповерхового корпусу поліклініки, одноповерхового інфекційного корпусу, складських приміщень,  та  земельної ділянки площею 2.2 га у спільну власність громади сіл та селищ Сумського району.

    На зборах внесено внесено пропозицію, яку підтримали присутні: надати можливість перевізнику В.М.   Приходченку  у місячний термін    повернути  всі  скорочені рейси на маршрут відповідно колишньої схеми курсування  маршрутного транспорту.  В разі відмови, розірвати з ним договір  і прохати районну державну адміністрацію організувати  новий конкурс для перевезення пасажирів за маршрутом Суми – Сад.

    Підтримали люди  і пропозицію щодо звернення до голови міської ради  про  продовження  міських маршрутів  від зупинки Інститутська  у районі  педагогічного університету  до кінцевої зупинки у с. Сад  та часткової зміни маршруту в напрямку із с.Сад: вул.Роменська- вул. Чорновола-вул Іллінська-вул.Набережна р. Стрілки – автостанція «Першотравнева», у зворотньому напрямі з м. Суми: автостанція Першотравнева» - вул. Кузнечна – вул. Іллінська, вул. Чорновола, вул. Роменська, с.Сад.  Громада відстояла своє право.Уже не вперше. Віра Минівна  зазначила, що  жителів, також, не влаштовувала вартість надання послуг по водопостачанню.  Зібралися.  Прийняли рішення.  Селище обслуговує інший надавач послуг.

    Також, голова районної ради  Володимир Балицький та сільський голова  відзвітували перед громадою  про належне використання комунальних коштів. За ініціативи сільської ради  та за підтримки районної ради  нещодавно тут було придбано шкільний автобус за 480 тисяч гривень - сільською радою було виділено 412 тисяч 960 гривень,  додаткові грошові кошти були надані з районного бюджету. Транспорт перевозитиме 80 школярів. Як відомо на  утримання трьох малокомплектних шкіл, де така ж кількість учнів, витрачається за рік  у декілька разів більше грошей.

    Одноголосно підтримали звернення депутатів районної ради  про передачу майна територіальної громади м. Суми – приміщень п’ятої міської клінічної лікарні та земельної ділянки площею 2,2 га у спільну власність громади сіл та селищ Сумського району  для розширення  та розбудови  ЦКРЛ Сумського району.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ У Саду говорили про перевезення