Самоорганізація населення

     5 листопада у Сумській районній раді відбувся круглий стіл  для голів сільських, селищних рад на тему: «Про шляхи  вирішення питань  розвитку територій».

     Голова Сумської районної ради Володимир Балицький, відкривши засідання круглого столу, наголосив на взаємодії функціонування та розвитку виробничої та соціальної сфер сільських територій, звернув увагу учасників семінару на шляхи підвищення рівня якості життя сільського населення. Заступник голови районної ради Микола Соловей ознайомив присутніх з основними положеннями Закону України «Про співробітництво  територіальних громад», а начальник  відділу з питань організаційного, юридичного та кадрового забезпечення діяльності виконавчого апарату районної ради Микола Охріменко з основними положеннями Закону України «Про органи  самоорганізації населення».

     Змістовним став виступ «Про  залучення  додаткових доходних джерел до місцевих бюджетів», який презентували начальник відділу аналізу обласних програм та бюджету обласної ради  Віра Павлова та координатор спільного проекту Європейського Союзу та ООН в Україні (Місцевий розвиток орієнтований на громаду) в Сумській області  Тамара Харченко.

     Голова Сумської обласної організації органів самоорганізації населення (ОСН) України Анатолій Коренєв презентував сільським, селищним головам шляхи вирішення  проблем розвитку територій.

     Учасники круглого столу обговорили можливі проекти по залученню інвестицій на території сільських, селищних рад для вирішення нагальних проблем: освітлення вулиць, водопостачання, створення кооперативів, ремонт об’єктів соціальної сфери.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Самоорганізація населення