Навчання населення правилам пожежної безпеки в побуті та громадських місцях

    Аналіз причин, від яких виникають пожежі в житлових будинках, особливо в сільській місцевості, переконливо доводить, що попередити їх можна в основному засобами протипожежної пропаганди, одним із видів якої є навчання населення. У цій роботі повинні бути насамперед система, певний порядок. Її належить проводити, незважаючи на організаційні труднощі, наступально долаючи інертність. Реальні форми навчання не завжди досконалі. У цій роботі немає достатнього досвіду. Громадські інструктори не завжди підготовлені методично, не забезпечені допоміжними статистичними та наочними матеріалами.

    Багато в цій роботі формалізму і навіть недобросовісності. А значний потенціал активу працівників пожежно-рятувальних підрозділів реалізується несповна.

    Інструкторами навчання населення можуть бути як працівники державної пожежної охорони і добровільних пожежних товариств , так і коменданти та інші працівники житлових установ, працівники та депутати сільських рад, працівники місцевої пожежної охорони, інженери з охорони праці та працівники сільськогосподарських підприємств, які пройшли підготовку з навчання населення правилам пожежної безпеки в побуті.

 

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Навчання населення правилам пожежної безпеки в побуті та громадських місцях