«Коловрат»-2014 зібрав рекордну кількість учасників

    18 липня у Сумах зустріли пораненого в АТО земляка Олександра Бойка. Після реабілітації боєць другого батальйону Нацгвардії повернеться в зону АТО, бо «Радий побачити друзів, побути у дні великих державних свят на Сумщині, але душею я – там, де ціною свого здоров’я і життя борються за незалежність України».

    Рік тому Олександр Миколайович говорив, що ставлення владних структур до таких форм виховання молоді, як наметовий патріотичний табір «Коловрат», що протягом десятиріччя влаштовують члени Сумської організації Молодіжного Націоналістичного Конгресу, неоднозначне. Зокрема представники відповідних служб заявляли, що в «Коловраті» навчають  «протистояти силовим владним структурам». До речі, і на сесії районної ради депутатський запит В.Купрієнка містив занепокоєність умовами перебування дітей у «Коловраті», а більшість депутатів підтримала запит - перевірити діяльність. Подумайте:  понад десять років «Коловрат» має море прихильників і має головний результат - тут виховуютьпатріотів.

Олександр Бойко розповів:

    - Виховання патріотичне починати треба з національної ідентичності, свого історичного коріння як приклад – традиції, пластівський рух, діяльність щодо патріотичного виховання Спілки української молоді у 20-х роках минулого століття. Це приклади виховання справжнього громадянина Української держави, з потужною внутрішньою мотивацією самовдосконалюватися, аби бути корисним своєму народові. 

    Молодіжний Націоналістичний Конгрес  десять років поспіль проводить навчально-практичний наметовий табір «Коловрат», в якому молодь працює над тим, щоб змінити себе, перемогти свої слабкості, і навчитися перемагати.

    Цього року він відбувся  – протягом двох тижнів діти не лише відпочивали, а й отримували нові знання, навчалися організованості, дисципліні та патріотизму. Громадські діячі, тренери щедро ділилися з юними досвідом  як виживати в умовах дикої природи. Допомагали зміцнитися фізично різними спортивно-туристичними заняттями, а нині вимагає час - і військово-практичних.

    «Коловрат»-2014 зібрав рекордну кількість учасників, навіть переселенців з Донбасу. Якщо минулого року до табору завітали близько півсотні дітей, нині їх - майже удвічі більше. Для більшості це абсолютно новий формат відпочинку – діти звикають підкорятися жорстким, але необхідним для їхньої ж безпеки правилам. Нині патріотичне виховання є особливо актуальним. Кращого місця не знайти - мова, звичаї, символіка, опікуються у «Коловраті» духовним життям. Акцент – виховати свідомого громадянина, соціально активну людину. Юнаки і дівчата загартовуються в національно-патріотичному дусі і в теоретичних тренінгах, і на практиці.

   Сьогодні ми такою дорогою ціною відстоюємо єдину Україну, тож її майбутнє маємо передати в надійні руки. Переконаний, устої життя в таборі дають юним головне – патріотизм.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ «Коловрат»-2014 зібрав рекордну кількість учасників