«Ми сьогодні вдячні нашим дітям за патріотизм»

    Антитерористична  операція (АТО) торкнулася жителів усієї України, не винятком став і Сумський район. На захисті країни стоїть Сумський батальйон територіальної оборони «Суми» до лав якого призвано жителі Сумського району.

    15 липня 2014 року у великій залі Сумської районної ради відбулася нарада з родичами військо-службовців Сумського району, які проходять службу в Збройних силах України.

    Участь у даному заході взяли: голова Сумської районної ради Володимир Балицький, голова Сумської районної державної адміністрації Віктор Гримайло, військовий комісар Сумської області Віталій Бондаренко, військовий комісар Сумського об’єднаного міського військкомату Юрій Полоус, співробітники військкомату та філії «Приватбанк».

    Бурхливо й жваво обговорювали безліч проблемних питань: забезпечення гуманітарною допомогою та бронежилетами; кредитні канікули для тих, хто проходить службу в Збройних силах України; про сертифікацію та перевірку бронежилетів та головне: коли військовослужбовці повернуться додому? На це військовий комісар Юрій Полоус зазначив, що повернутись призовники зможуть після того, як буде виданий відповідний указ про демобілізацію.

    Підіймалося й питання про присвоєння статусу учасників АТО Сумському батальйону територіальної оборони «Суми». Якщо нашому батальйону буде присвоєно статус учасника АТО, то його буде направлено безпосередньо у зону найбільшої небезпеки. Тоді вже постане питання: що важливіше: статус учасника чи людське життя? Вирішувати кожному із Вас.

    «Поки що наші хлопці перебувають у безпеці. Для них вже не одноразово відправлялася гуманітарна допомога: продукти харчування, одяг, дощовики, засоби зв’язку. Наш батальйон завдяки зусиллям громади Сумського району й асоціації сільгоспвиробників Сумського району на 30% забезпечений бронежилетами. Вирішується питання придбання бронежилетів за рахунок районного бюджету. Величезна подяка кожному сільському й селищному голові, кожному жителю великого селища й маленького села за допомогу й підтримку Сумському батальйону» ,– зазначив голова Сумської районної ради Володимир Балицький

    Безліч раз на нараді звучали слова матерів: «Ми сьогодні вдячні нашим дітям за патріотизм». Хочеться сказати, що не тільки Ви, але й уся громада Сумського району, уся Сумщина, вся Україна вдячна вашим дітям за патріотизм.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ «Ми сьогодні вдячні нашим дітям за патріотизм»