Перлина Юнаківки

“Узяти пісню в серце – це зберегти її. А заспівати – значить примножити наше народне багатство…”

Народний артист СРСР та України Анатолій Мокренко

    12 липня 2014 року гостинно відчинив двері сільський будинок культури, Юнаківський аматорський народний хор святкував 30-річчя присвоєння звання «Народний».

    За тридцять років змінилися покоління односельців, які були і є ентузіастами народної творчості. Усі вони шанувальники солов’їної пісні. Незмінно керує творчим колективом справжній композитор, диригент Володимир Михайлович Товкач. Не перелічити заходів, фестивалів, конкурсів, на яких слухачі зачаровувалися самобутнім виконанням пісень колективом цього співочого села. Велелюддя цього заходу і гучні оплески хористам та майстру хорового мистецтва стали радісним  підсумком і 30-річного ювілею «Народного».

    Голова Сумської районної ради Володимир Балицький, голова Сумської районної державної адміністрації Віктор Гримайло щиро привітали учасників аматорського народного хору та його незмінного керівника Володимира Товкача з ювілейною датою.

    - Знаменну подію відзначаєте ви – ентузіасти народної пісні. Дякую усім вам за вміння жити у творчості, у натхненні. Ви даруєте свою творчість і добрий настрій сільчанам. Дуже добре, що і ваш сільський голова Григорій Миколайович Скляров співає в хорі. Бажаю кожному з вас творчих успіхів, добробуту, життєвих гараздів, мирного неба, благополуччя.

    Учасників хорового колективу, ветеранів сцени та його керівника В.М.Товкача було відзначено грамотами голови Сумської районної ради та голови Сумської РДА.

    Вітали ювілярів начальник відділу культури Сумської РДА Юрій Холодьон та завідуюча РОМЦ НТ і КОР відділу культури Сумської РДА Світлана Вініченко. Юрій Холодьон за дорученням голови обкому профспілок вручив грамоту керівнику аматорського народного хору Юнаківського СБК Володимиру Товкачу, та відзначив грамотами відділу культури та цінними подарунками найстарших учасників колективу.

    Пісенні дарунки прозвучали від гостей – Сергія Одінцова (Яструбинський СБК), Івана Крамаренка (Постольненський СК) та земляка - заслуженого артиста України і Абхазії Леоніда Матвієнка.

    Помах рухи диригента – глядачі затамовують подих, у виконанні хору «Тараса істина свята»… Різні за жанром з високою майстерністю виконання прозвучали пісенні твори – аматорського народного хору, чоловічого та жіночого ансамблів. Тривожили, розбурхували та сповнювали невимовними почуттями. Недарма колектив має таке почесне звання – аматорського народного хору.  

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Перлина Юнаківки