План перемоги не дозволить створення буферної зони в Сумському районі – Геннадій Дем'яненко

WhatsApp Image 2024-10-17 at 08.55.31.jpeg - 77.68 KB

 

Вчора, 16 жовтня 2024 року, Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ представив у Верховній Раді України План перемоги із п'яти пунктів. Один із ключових пунктів – недопущення створення буферних зон, зокрема в Сумському районі. 

Голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМ'ЯНЕНКО: «Деякі тези Плану безпосередньо стосуються й Сумського району, зокрема щодо недопущення створення буферних зон на нашій території. Загалом План перемоги складається з п'яти пунктів і трьох таємних додатків. Його головні позиції – запрошення України до НАТО. Цей факт може стати справді фундаментальним для досягнення стабільного миру. Членство в НАТО – це питання подальшого, а не теперішнього. Щодо оборони. Це успішне продовження операцій наших військових у визначених районах ворожої території, посилення позицій та знищення наступального потенціалу Росії, а також комплектування бригад резерву. Важливий чинник – новітній рівень ППО України, достатній для захисту наших міст і сіл від російських ракет і дронів. Крім того, розширення операцій із застосуванням наших українських ракет і дронів у комплексі із зняттям обмежень на застосування далекобійної зброї. Надання Україні в реальному часі супутникових даних і даних, що отримуються іншими засобами розвідки. Питання стримування. Запропоновано розміщення в Україні комплексного неядерного стратегічного пакету стримування. Важливо позиціонується питання нашого економічного потенціалу. В Україні зосереджені критично важливі метали ціною в трильйони доларів США, зокрема уран, титан, літій, графіт. Пропонується укласти з партнерами спеціальну угоду щодо спільного захисту наявних критичних ресурсів, спільного інвестування та використання відповідного економічного потенціалу. План також враховує післявоєнний період. Україна має один із найбільш досвідчених та великих військових контингентів Європи та світу. Передбачається заміщення окремих військових контингентів збройних сил США, що дислоковані в Європі, українськими підрозділами. Після війни».

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ План перемоги не дозволить створення буферної зони в Сумському районі – Геннадій Дем'яненко