Підозра депутату Сумської районної ради не пов'язана з діяльністю виконавчого апарату ради

WhatsApp Image 2024-09-25 at 16.08.02.jpeg - 64.17 KB

 

За офіційною інформацією органів прокуратури, депутату Сумської районної ради цими днями, керівником Сумської обласної прокуратури, повідомлено про підозру за фактом умисного неподання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування за 2021, 2022 та 2023 роки за статтею 366-3 Кримінального кодексу України. Санкція вказаної статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком на один рік з обов’язковим позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Водночас Сумська районна рада офіційно інформує, що вчинення вказаного корупційного злочину не пов'язане з діяльністю Сумської районної ради та її виконавчого апарату. Даний депутат не перебуває у трудових відносинах з районною радою, правові підстави для впливу на нього щодо виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції» в частині зобов'язання подання е-декларацій у виконавчого апарату районної ради відсутні. Однак на сесіях районної ради депутатам повідомлялося про обов'язковість е-декларування та необхідність подання декларацій. Уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції Сумської районної ради цьому депутату неодноразово надсилались офіційні листи з нагадуванням про подання декларацій, надавалась роз'яснювальна та консультативна допомога щодо заповнення та подання е-декларацій, строки подання та відповідальність за неподання або несвоєчасне подання декларацій. Депутату також багаторазово наголошувалося про зобов'язання подання декларацій за 2021, 2022, 2023 роки.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Підозра депутату Сумської районної ради не пов'язана з діяльністю виконавчого апарату ради