Геннадій Дем'яненко: «Сумський район під ворожим вогнем – 700 атак за минулий тиждень»

WhatsApp Image 2024-09-23 at 11.53.38.jpeg - 216.66 KB

 

З 16 по 22 вересня Сумський район знову опинився під шквалом ворожих обстрілів з боку країни-агресора. Близько 700 атак з різних видів озброєння. Більшість ударів були спрямовані на об'єкти енергетичної інфраструктури та по житловому сектору. Окупанти випустили 104 авіаційні керовані бомби, 4 ракети, 9 влучань дронів-камікадзе Shahed.

«За минулий тиждень, крім руйнувань, обстріли принесли й втрати. Загинуло шестеро людей і двадцять отримали поранення. Висловлю співчуття та слова підтримки. Знову найбільшу цифру атак маємо по Краснопільській громаді. За тиждень вона пережила близько 330 ударів, з яких 38 були здійснені FPV-дронами та 66 – різними БпЛА. Така інтенсивність використання безпілотників проти громади зафіксована вперше, що підкреслює важкість ситуації для цього регіону. Невимовно цинічною була й атака на Сумський геріатричний пансіонат, де проживали й лікувалися люди похилого віку, серед них ті, хто не міг самостійно пересуватися. Активно використовуються КАБи, більше сотні – б'ють не тільки по українській території, а й по російській. По Курській області лише за останню добу росіяни скинули 27 авіабомб», – повідомив про ситуацію в регіоні голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМ'ЯНЕНКО.

До того ж ворог здійснив масовану атаку по енергетичній системі, через що багато людей залишилися без світла та води, однак, завдяки героїчним зусиллям наших енергетиків, ситуацію вдається стабілізувати. Безмежно вдячні їм за їхню працю.

Фото – онлайн видання Кордон.Медіа

 

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Геннадій Дем'яненко: «Сумський район під ворожим вогнем – 700 атак за минулий тиждень»