Солдат Едуард ПІНЧУК посмертно став Почесним громадянином Сумського району

WhatsApp Image 2024-09-06 at 09.04.11.jpeg - 139.03 KB

 

За мужність і героїзм, самовіддані дії у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України звання «Почесний громадянин Сумського району» отримав Едуард Іванович ПІНЧУК (посмертно).

Едуард ПІНЧУК народився 5 липня 1981 року. У 1987 році разом з батьками переїхав до селища Миколаївка Сумського району. З дитячих років любив займатися спортом, а саме біатлоном – добре ходив на лижах, влучно стріляв, що у подальшому знадобилося йому вже як снайперу. Мав високі спортивні досягнення, брав участь у чемпіонатах області, України та за кордоном, став майстром спорту.

Після закінчення школи Едуард ПІНЧУК вступив до Національної академії внутрішніх справ, після чого працював у правоохоронних органах та отримав звання лейтенанта. З 2006 року працював на різних посадах ще у декількох підприємствах.

З серпня 2014 року по вересень 2015 року Едуард ПІНЧУК брав участь в АТО. Пройшов Донецький аеропорт, був снайпером-розвідником. Повернувся з пекла, мужньо адаптувався до нормального життя після тяжких поранень, мріяв про світле майбутнє для України та рідної Сумщини.

У квітні 2017 року презентував цикл п'яти національних фільмів «Позивний зеніт». Це був публіцистично-документальний цикл стрічок про війну на передовій.

З грудня 2017 року Едуард ПІНЧУК очолив Сумський обласний центр відпочинку, оздоровлення, туризму та ВПВ.

В грудні 2018 року друком вийшло видання Алли АКІМЕНКО «Герої нашого часу: 19 історій ветеранів АТО». Серед 19 історій про пережитий досвід на фронті захисників з усієї Сумщини є історія нашого захисника.

Едуард ПІНЧУК був хоробрим, принциповим, безстрашним. З початком повномасштабного вторгнення відразу приєднався до ЗСУ. Не маючи ні болю,  ні страху, він вражав своєю самовіддачею та мужністю, завжди був у найгарячіших точках, звільняв Ізюм, Балаклею та Куп'янськ.

Розвідник 92 бригади помер 22 січня 2023 року від тяжких поранень, отриманих в бою, у військово-медичному центрі Харкова, навіки залишившись вірним Україні до останнього свого подиху.

Едуард ПІНЧУК удостоєний безлічі медалей та відзнак, нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня та медаллю «Захиснику Вітчизни», на жаль,  посмертно.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Солдат Едуард ПІНЧУК посмертно став Почесним громадянином Сумського району