Солдат Олександр ДЕМЕНКО посмертно став Почесним громадянином Сумського району

WhatsApp Image 2024-09-04 at 13.49.15.jpeg - 152.99 KB

 

За мужність і героїзм, самовіддані дії у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України звання «Почесний громадянин Сумського району» отримав Олександр Вікторович ДЕМЕНКО (посмертно).

Олександр ДЕМЕНКО усе своє життя віддав служінню громаді та українському народу як у мирний, так і у військовий час. Він народився 30 листопада 1984 року у селі Великі Вільми Сумського району. Закінчивши школу, у 2001 році вступив до Сумського національного аграрного університету, де здобув освіту агронома. У 2006-2007 роках проходив строкову військову службу в лавах Державної прикордонної служби України на посаді старшого патрульного, паралельно заочно здобув другу освіту в Сумському інституті економіки та підприємництва.

З жовтня 2008 року Олександр ДЕМЕНКО працював державним інспектором у Державній інспекції з карантину рослин, а пізніше, у 2012 році, був переведений на посаду провідного фахівця до Сумської обласної фіто санітарної лабораторії.

У 2015 році, у п'яту хвилю мобілізації, Олександра ДЕМЕНКА призвали на військову службу до Сумського прикордонного загону у підрозділ протитанкової оборони, а згодом перевели до Краматорського прикордонного загону.

У тому ж 2015 році Олександра Вікторовича обрали сільським головою Великовільмівської сільської ради, а з грудня 2020 року він працював на посаді старости Великовільмівського старостинського округу Садівської громади Сумського району.

З початку повномасштабного вторгнення рф на українські землі виконував військові завдання у складі місцевого добровольчого формування. З листопада 2022 року Олександр ДЕМЕНКО перебував на військовій службі у складі третьої прикордонної застави на Краснопільщині, був інспектором прикордонної служби 3 категорії – помічником гранатометника гранатометної групи відділення вогневої підтримки.

19 липня 2024 року, захищаючи територіальну цілісність та державний суверенітет рідної України, під час бойових дій на території Краснопільської громади, Олександр ДЕМЕНКО загинув, навіки залишившись патріотом своєї країни.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Солдат Олександр ДЕМЕНКО посмертно став Почесним громадянином Сумського району