Геннадій Дем'яненко: «Сотнею КАБів та вісьма ракетами завдано ударів по Сумському району»

WhatsApp Image 2024-09-02 at 14.36.42.jpeg - 1.30 MB

 

За минулий тиждень, з 26 серпня по 1 вересня, країна-агресор обстріляла Сумський район близько 600 разів. Зокрема, противник використовував різні види озброєння, серед яких 93 керовані авіаційні бомби та 8 ракет. Обстріли завдали значної шкоди цивільній та промисловій інфраструктурі, життю та здоров'ю мирних жителів регіону.

Голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМ'ЯНЕНКО зазначив, що ворог продовжує здійснювати напади на мирне населення, що підтверджується новими трагічними випадками: «Протягом минулого тижня були зафіксовані численні атаки, які мали на меті знищення цивільних об’єктів і життів. Особливо жорстоким став ракетний удар по Верхньосироватській громаді, де обстріляли зерновози, що готувалися до завантаження врожаю. Він забрав життя молодого хлопця – водія вантажівки, четверо отримали поранення. Також російські сили завдали чергового, не менш жорстокого, удару по Сумській громаді, по підприємству, що призвело до загибелі двох жінок. Крім того, під ворожим вогнем опинився Центр соціально-психологічної реабілітації дітей у Сумах, який знаходиться серед житлового мікрорайону міста. Цей удар призвів до поранень вісімнадцяти цивільних людей, серед яких є діти. Розуміємо, і які завдано наслідки інфраструктурі та житлу громадян. Загалом за минулий тиждень у Сумському районі три людини загинуло, сорок дві поранено».

Голова районної ради повідомив, що сьогодні зранку працює у Білопільській громаді, яка на минулому тижні зазнала найбільше атак тактичної авіації: «Було скинуто п'ятдесят сім авіабомб. Тут наразі відбувається ліквідація наслідків обстрілів, а також робочі питання щодо евакуації мирного населення».

«Хотінська, Ворожбянська, Миколаївська, Юнаківська, Верхньосироватська та Нижньосироватська громади також постраждали від КАБів та ракетних ударів. Концентрація обстрілів із застосуванням різних видів зброї – мінометів, артилерії, дронів, вибухівки з безпілотників, авіа та ракетних ударів залишається у Краснопільскій громаді – близько 350 ворожих атак минулого тижня, – зазначив Геннадій ДЕМ'ЯНЕНКО та додав: російські військові вчергове продемонстрували свою цинічність та жорстокість, спрямовуючи удари проти тих, хто не має жодного стосунку до військових дій. Ці злочини проти мирного населення є свідченням їхньої моральної деградації та повної зневаги до людського життя».

Вчергове закликаємо населення залишатися в укриттях під час тривог та дотримуватися рекомендацій з безпеки. Нагадаємо, що обстріли Сумщини тривають з початку повномасштабного вторгнення, але останній місяць став одним із найважчих за інтенсивністю атак. Водночас, захисники України дають відсіч ворогу на фронті, стримуючи його наступальні дії. Слава наших Героям!

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Геннадій Дем'яненко: «Сотнею КАБів та вісьма ракетами завдано ударів по Сумському району»