На прикордонні Сумського району йде лісовідновлення

WhatsApp Image 2024-04-05 at 7.44.37 AM.jpeg - 747.64 KB

 

Днями на Сумщині відбулась екоакція за участі голови Сумської районної ради Геннадія ДЕМ'ЯНЕНКА, колективу районної ради, колективу Сумської міської військової адміністрації на чолі з начальником Олексієм ДРОЗДЕНКОМ та команди Краснопільської філії ДП «Ліси України». Посадовці об'єднали свої зусилля та разом з лісівниками долучилися до програми Президента України «Зелена країна», щоб реалізувати головну мету цієї акції – збереження та примноження лісових масивів.

«Висадка дерев – це символ нашого зобов'язання перед природою та відповідальності за збереження її багатств. На жаль, до значної кількості лісів Сумського району, з відомих нам причин, немає доступу. Це прикордонні території наших громад, вони щоденно зазнають обстрілів з боку агресора, який нищить не тільки життя мирних громадян, а і наш навколишній світ. Проте наші лісівники працюють, охороняють та відновлюють екосистему, віддаються своїй роботі і велика подяка їм за це. Спільно ми зможемо створити «зелені легені» для нашого Сумського району, забезпечити чисте повітря та благополуччя для нас та наших нащадків. Долучайтеся до зелених ініціатив, насаджуйте дерева, доглядайте за ними та бережіть наше довкілля!» – закликав жителів голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМ'ЯНЕНКО.

Захист та відновлення лісів – це завдання для всіх нас. Лісовідновлення у рамках цієї акції є важливим кроком у створенні нових лісових площ та підтримці екологічного розвитку Сумського району. Нові ліси – це чисте повітря, домівка для диких тварин, податки для країни, робочі місця для лісівників.

«Маємо зауважити, що країна повинна не тільки споживати ліс – а зараз це чималий обсяг споживання – ми ще повинні його відновлювати і розводити. Дуже приємно відзначити, що лісова індустрія працює безупинно та ефективно, сплачуються податки, цим самим підвищуючи нашу економіку, – акцентував начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій ДРОЗДЕНКО та додав: – Ми сьогодні внесли свою частку на підтримку цієї акції, отримали потужну емоційну віддачу, що в стресових умовах сьогодення важливо для кожного з нас».

Загалом, спільними зусиллями було закладено новий ліс на ділянці площею 1 га, а це висаджено близько 4 тисяч молодих саджанців дуба звичайного.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ На прикордонні Сумського району йде лісовідновлення