Почесним громадянином Сумського району став Микола ЗИМОГЛЯД

WhatsApp Image 2024-01-02 at 07.08.02.jpeg - 995.03 KB

 

Рішенням двадцять п'ятої сесії Сумської районної ради від 22 листопада 2023 року депутати присвоїли звання «Почесний громадянин Сумського району» Заслуженому працівнику сільського господарства України, генеральному директору сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю імені Шевченка Миколі Миколайовичу ЗИМОГЛЯДУ.

Здобувшивищу освіту у Сумському сільськогосподарському інституті, Микола ЗИМОГЛЯД, уродженець села Голубівка Садівської громади Сумського району, розпочав свою трудову діяльність на посаді інженера з експлуатації машинно-тракторного парку колгоспу імені Шевченка і, завдяки відданій та плідній праці, з 2007 року по теперішній час займає посаду генерального директора товариства.

За час роботи в галузі сільського господарства зарекомендував себе як висококваліфікований фахівець, що постійно працює над підвищенням родючості ґрунтів, впроваджує передові технології вирощування зернових, технічних та кормових культур, вдосконалює матеріально-технічну базу, оновлює техніку. Наразі у товаристві працює близько двохсот працівників.

Завдяки плідній та ініціативній роботі Миколи Миколайовича, у 2022 році господарством досягнуто такі показники урожайності сільськогосподарських культур: пшениця 60,5 ц/га, ячмінь 40,9 ц/га, горох 42,7 ц/га, кукурудза 115,4 ц/га, озиме жито 44.30 ц/га, соняшник 28,6 ц/га.

У 2010 та 2015 роках Микола ЗИМОГЛЯД обирався депутатом Лебединської районної ради, приймає активну участь у громадському житті села, користується заслуженим авторитетом серед колег та жителів. Неодноразово нагороджувався Почесними грамотами та Подяками голів адміністрацій та районних рад.

За роки свого правління Микола ЗИМОГЛЯД зробив вагомий внесок у розвиток та розбудову інфраструктури Сумського району та Голубівського старостинського округу, надає допомогу Збройним Силам України.

Зокрема, на ЗСУ передано два вантажні автомобілі «Камаз», надано частину коштів на ремонт мікроавтобуса для військових загальною сумою 400 тисяч гривень, надано допомогу на ремонт автомобільного шляху біля села Михайлівка Сумського району у сумі понад 100 тисяч гривень, більш ніж 3 млн. гривень пішло на будівництво Свято-Миколаївського храму.Проведено асфальтування центру села на суму понад 4 млн. грн., проведено ремонт ґрунтових доріг на суму 1 млн. грн.

Микола Миколайович є меценатом та благодійником освітніх та медичних закладів. Ним проведено ремонт сільського будинку культури на суму близько 300 тисяч гривень. Він є постійним спонсором ГО «Лебединська асоціація ветеранів Афганістану» та «Лебединської районної спілки жінок».

З початком повномасштабного вторгнення забезпечив надання жителям Голубівського старостинського округу допомоги у вигляді безкоштовних продуктів харчування та молока на суму понад 1 млн. грн.

«Микола Миколайович неймовірна людина з багатим досвідом та великим серцем. Сумський район пишається його вчинками та досягненнями у веденні бізнесу. Він не тільки дає робочі місця жителям Голубівки, а й забезпечує добробут мешканців та розвиток потужної інфраструктури у Сумському районі. Дякуємо Миколі ЗИМОГЛЯДУ за допомогу військовим та чималий вклад у розвиток Садівської громади. Це не перша його нагорода і далеко не остання!», – підкреслив голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМ'ЯНЕНКО.

Нагороджений державними нагородами: «Заслужений працівник сільського господарства України» (2009 рік), ювілейною медаллю «20 років Незалежності України» (2011 рік), знаком Народної пошани «30 років Незалежності» (2021 рік), медаллю «Волонтер з Україною в серці» (2016 рік), медаллю «За плідну працю на землі» від об’єднання «Країна» (2020 рік).

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Почесним громадянином Сумського району став Микола ЗИМОГЛЯД