Молодший сержант Ілля ГАВРИЛИШИН посмертно став Почесним громадянином Сумського району

WhatsApp Image 2023-11-24 at 14.21.16 1.jpeg - 23.53 KB

 

За сумлінне виконання службових обов'язків, відданість Військовій присязі та Українському народові, зразкове виконання службово-бойових завдань, особисту мужність і героїзм у складних умовах загрози життю та здоров'ю звання «Почесний громадянин Сумського району» отримав Ілля ГАВРИЛИШИН (посмертно).

 

Ілля ГАВРИЛИШИН народився 11 квітня 1994 року в місті Лебедин, Сумської області. Навчався в Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого з 2011 по 2018 роки. Після закінчення Університету він працював юрисконсультом у КНП «Лебединська лікарня імені лікаря К. О. Зільберника» та на початку повномасштабного вторгнення обрав службу у Збройних Силах України, щоб захищати нашу країну від зовнішньої агресії.

З вересня 2022 року молодший сержант Ілля ГАВРИЛИШИН перебував у місті Біхмут Донецької області. 14 березня 2023 року під час виконання бойового завдання та в умовах пов’язаних з ризиком для життя, здійснював оборону опорного пункту в кількості п’яти осіб. Під час бойових дій молодший сержант разом з бійцями відбив наступ противника та взяв у полон бійця російського недержавного озброєного формування ЧВК Вагнер. Під час чергового наступу ворога на позицію, на якій залишилось всього трос військовослужбовців на чолі з командиром Іллею ГАВРИЛИШИНИМ, продовжив оборонні дії разом з двома бійцями, один з яких був поранений. Потрапивши в оточення ворога, молодший сержант прийняв рішення залишитися на позиції для того щоб прикрити військовослужбовця, який евакуював пораненого побратима з Сумщини і залишився один тримати оборону, задля безпеки групи евакуації.

Перебуваючи під постійним вогневим ураженням противника забезпечуючи вогневе прикриття евакуації поранених бійців молодший сержант ГАВРИЛИШИН загинув внаслідок влучання снаряду з ворожого міномету. Незважаючи на всі зусилля лікарів, Ілля помер у госпіталі 17 березня 2023 року. Він віддав життя за мир та свободу нашої країни.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Молодший сержант Ілля ГАВРИЛИШИН посмертно став Почесним громадянином Сумського району