25-го листопада Сумський район вшановує пам’ять жертв Голодомору

WhatsApp Image 2023-11-24 at 13.21.30.jpeg - 29.55 KB

 

Щороку в четверту суботу листопадав Україні вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років. Ми з сумом згадуємо цю масштабну національну трагедію. Україна втратила мільйони невинних людей, своїх кращих синів та дочок.

Це незагоєна фізична і духовна рана українського народу, яка пекучим болем пронизує пам’ять багатьох поколінь. У 2006-му році Законом України Голодомор 1932–1933 років був визнаний геноцидом Українського народу. Українську націю хотіли зломити, залякати, поставити на коліна, винищити.

Цю скорботну дату ми згадуємо і сьогодні в реаліях нової боротьби за виживання української нації. Триває повномасштабна війна, кожен день якої приносить страждання та біль втрат. Сьогодні наш одвічний ворог – росія –знову вчиняє геноцид війною, бомбардуванням, насильством, вбивствами, холодом і голодом. І тоді, і нині росія намагається зламати волю українців, кидає проти нас весь свій терористичний арсенал.

Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, з усією наочністю демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива, ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.Спільний біль, спільна пам’ять, спільний обов’язок – ці слова стосуються не тільки нашого минулого, але й мають сенс у нашому сьогоденні.

Голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМ’ЯНЕНКО: «Зараз Україна і світ – інші. Ми маємо власну державу та Збройні сили, підтримку світу, військову, фінансову, дипломатичну допомогу. Ми згуртовані, ми живемо на своїй землі, у державі, про яку мріяли наші предки, за яку боролися в минулому та боряться сьогодні її захисники, за яку були закатовані голодом та знищені тоталітарними режимами мільйони людей. Ми вистоїмо й переможемо!»

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ 25-го листопада Сумський район вшановує пам’ять жертв Голодомору