Володимир АРТЮХ провів зустріч із представниками Управління ООН з координації гуманітарних питань

WhatsApp Image 2023-10-21 at 11.00.37.jpeg - 111.50 KB

 

Зустрічі із представниками Управління ООН, консультації та обговорення проводяться наразі з метою планування роботи органу на наступний рік, об’єднання зусиль різних гуманітарних організацій для забезпечення узгоджених дій та визначення першочергових потреб для громад, які потерпають від ворожих дій. Володимир АРТЮХ, перш за все, подякував міжнародним партнерам та донорам, які з перших днів повномасштабного вторгнення підтримують Україну і продовжують допомагати прикордонній Сумщині у вирішенні гуманітарних питань.

«Дякую за вашу участь і небайдужість, за те, що особисто приїжджаєте до нас, проводите «польові консультації», на власні очі бачите ці жахливі злочини, які вичиняє російська армія, перш за все по відношенню до цивільного населення. Ваша допомога наразі відчувається на рівні громад. Планування діяльності на наступний рік дає підґрунтя на продовження співпраці, а отже спрятиме вирішенню ряду гуманітарних питань на користь наших людей», – наголосив очільник Сумщини.

У ході спілкування учасниками було презентовано гуманітарні оновлення від УКГП ООН та від кластерів, обговорено нагальні проблеми та потреби громад Сумщини.

Начальник Сумської ОВА акцентував, що область зацікавлена в ефективному плануванні спільних дій на майбутнє. Наразі є потреби у відновленні житла, організації допомоги внутрішньо переміщеним особам тощо. Крім того, при проведенні моніторингу поточної ситуації слід врахувати настання холодної пори року, з чим буде пов’язано інтенсивність переміщення людей з небезпечної зони, збільшення кількості ВПО та їх потреб.

Як прокоментувала Керівник Київського хабу Управління ООН з координації гуманітарних справ Гіларі СТАУФФЕР, завдяки діалогу та налагодженій взаємодії з місцевою владою, є розуміння, на чому міжнародними донорам слід сфокусуватися і як вибудовувати пріоритети у подальшій роботі при організації гуманітарних місій.

«При підготовці до розробки Плану гуманітарного реагування на 2024 рік ми повинні, по-перш за все, мати чітку картину поточної ситуації та провести аналіз, а також визначити та узгодити потреби на майбутнє. Для цього нам потрібен якісний зворотній зв'язок і рекомендації від вас. Дякуємо за співпрацю та налаштованість на результат», – наголосила вона під час зустрічі.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Володимир АРТЮХ провів зустріч із представниками Управління ООН з координації гуманітарних питань